Matematik
asymptote
18. april 2007 af
compaqcompaq (Slettet)
f(x) = 5x^2/x^2+4
og har fundet frem til at det i hvert fald ikke r en lodret asymptote. men er det en skrå eller vandret og i hvilket fald regner man det så ud hvis det er en vandret som jeg mener det så er? skal finde frem til en ligning for asymptoten.
på forhånd tak
og har fundet frem til at det i hvert fald ikke r en lodret asymptote. men er det en skrå eller vandret og i hvilket fald regner man det så ud hvis det er en vandret som jeg mener det så er? skal finde frem til en ligning for asymptoten.
på forhånd tak
Svar #3
19. april 2007 af piper (Slettet)
At der ikke er nogen lodret asymptote er let at argumentere for ud fra sætninger eller andet. Det siger du selv.
Hvis du forkorter med x^2 fås at
f(x) = 5x^2/(x^2+4) = 5/(1 + 4/x^2)
Hvad sker der når x går mod +uendelig eller -uendelig?
f(x) -> 5 for x gående mod +-uendelig.
Hvad kan du bruge det til?
Hvorfor er det nu åbenlyst, at der ingen skrå asymptoter er? (BRUG SÆTNINGER eller noget)
Hvis du forkorter med x^2 fås at
f(x) = 5x^2/(x^2+4) = 5/(1 + 4/x^2)
Hvad sker der når x går mod +uendelig eller -uendelig?
f(x) -> 5 for x gående mod +-uendelig.
Hvad kan du bruge det til?
Hvorfor er det nu åbenlyst, at der ingen skrå asymptoter er? (BRUG SÆTNINGER eller noget)
Skriv et svar til: asymptote
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
