Matematik
integral regning..
19. april 2007 af
King_2 (Slettet)
nogen der kan hjælpe mig med denne opgave ..
b) integraletegn: (3x^2+x-1)/(2x^+x^2-2x+4) dx
jeg får et resultat der ligner dette :
Ln|4+x(-2+x+2x^2)|+k divideret med 2..
b) integraletegn: (3x^2+x-1)/(2x^+x^2-2x+4) dx
jeg får et resultat der ligner dette :
Ln|4+x(-2+x+2x^2)|+k divideret med 2..
Svar #3
19. april 2007 af Esbenps
Du skal bruge substitution. Hvis du sætter 2 uden for en parantes i nævneren, så kan du sige, at
t = g(x) = x^3+1/2x^2-x+2
dt = g'(x)dx = 3x^2+x-1.
Nu burde det være muligt...
t = g(x) = x^3+1/2x^2-x+2
dt = g'(x)dx = 3x^2+x-1.
Nu burde det være muligt...
Svar #5
19. april 2007 af mathon
f(x) = (3x^2+x-1)/(2x^3+x^2-2x+4)
f(x) = 1/(2x^3+x^2-2x+4)*(3x^2+x-1)
sæt
t = 2x^3+x^2-2x+4, hvoraf dt/dx = 6x^2+2x-2
eller
(6x^2+2x-2)dx = dt
S 1/(2x^3+x^2-2x+4)*(3x^2+x-1)dx =
½*S 1/(2x^3+x^2-2x+4)*[2(3x^2+x-1)dx] =
½*S 1/(2x^3+x^2-2x+4)*[6x^2+2x-2)dx]
der substitueres
½*S 1/t*dt = ½*ln|t| + k
der tilbagesubstitueres
½*ln|2x^3+x^2-2x+4| + k
Skriv et svar til: integral regning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
