Matematik
Parabel
20. april 2007 af
Findus2y (Slettet)
Hej. jeg har lidt problemer med denne opgave:
En parabel er en graf for funktionen f(x)= -2x2 +6x +1.
a) Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.
Èn der kan hjælpe mig lidt på vej ?
En parabel er en graf for funktionen f(x)= -2x2 +6x +1.
a) Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt.
Èn der kan hjælpe mig lidt på vej ?
Svar #1
20. april 2007 af allan_sim
#0.
I dit tilfælde er a=-2, b=6 og c=1. Du kan så udregne diskriminanten og indsætte i toppunktsformlen:

I dit tilfælde er a=-2, b=6 og c=1. Du kan så udregne diskriminanten og indsætte i toppunktsformlen:
Svar #3
20. april 2007 af Findus2y (Slettet)
Jeg har gjort dette. Kan det passe ?:
D = B2 - 4 · A · C
D = 62 – 4 * (-2) * 1
D = 44
Jeg kan så indsætte mine tal i formlen:
T = ((-6) / (2*-2)) , ((-44) / (4*-2))
T = 1,5 , 5.5
D = B2 - 4 · A · C
D = 62 – 4 * (-2) * 1
D = 44
Jeg kan så indsætte mine tal i formlen:
T = ((-6) / (2*-2)) , ((-44) / (4*-2))
T = 1,5 , 5.5
Svar #5
20. april 2007 af Romulus (Slettet)
Jo, du har løst opgaven rigtigt, lige én ting i forbindelse med notation:
b^2 = 6^2
og så bruger vi normalt småbogstaver i disse formler..
b^2 = 6^2
og så bruger vi normalt småbogstaver i disse formler..
Skriv et svar til: Parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
