Matematik
Asymptoter
20. april 2007 af
other (Slettet)
Hej alle :)
Ville lige høre om nogen ved hvordan man kan løse følgende?
a) Undersøg følgende funktioner for asymptoter:
f(x)= sin(x) / 1 + cos(x)
b) Undersøg følgende funktion for asymptoter:
(^x = x er opløftet)
f(x) = e^x + 1 / e^x
Vi haft en del om asymptoter, men ved ikke hvordan de skal løses når de indeholder sin og e^x.
Håber i kan hjælp :)
Ville lige høre om nogen ved hvordan man kan løse følgende?
a) Undersøg følgende funktioner for asymptoter:
f(x)= sin(x) / 1 + cos(x)
b) Undersøg følgende funktion for asymptoter:
(^x = x er opløftet)
f(x) = e^x + 1 / e^x
Vi haft en del om asymptoter, men ved ikke hvordan de skal løses når de indeholder sin og e^x.
Håber i kan hjælp :)
Svar #2
20. april 2007 af Esbenps
Du skal prøve at lade x gå mod +-uendelig og så kigge på hvert led og se, hvad der sker med det. Du kan prøve at se, om du nogle steder kommer til at dividere med nul nogle gange, da det som regel medfører lodrette asymptoter.
Som mathon skriver, så lad os lige høre, hvad du har forsøgt...
Som mathon skriver, så lad os lige høre, hvad du har forsøgt...
Svar #3
21. april 2007 af other (Slettet)
Mit problem er at jeg ikke ved hvordan sin og cos vil opføre sig.
Hvis det bare havde været en normal funktion x^3 + 4 /6x + 2 så ville det ikke have været noget problem. Men kan bare ikke gennemskue det når sin og cos kommer med.
Hvis det bare havde været en normal funktion x^3 + 4 /6x + 2 så ville det ikke have været noget problem. Men kan bare ikke gennemskue det når sin og cos kommer med.
Skriv et svar til: Asymptoter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
