Matematik

Andengradspolynomi

22. april 2007 af Kelvoin (Slettet)
En ligning
(x-3)^2 = 25
=>
x * (x-9) = 25?
=>
x^2-9 = 25

Hvad gør jeg forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af sigmund (Slettet)

Anden og tredje linje er ikke korrekte.

Hvad skal du gøre? Skal du løse ligningen? Start med at tage kvadratroden på begge sider. Der er to løsninger.

Svar #2
22. april 2007 af Kelvoin (Slettet)

Ja skal løse ligningen (x-3)^2 = 25 sigmund

okay hedder den så:

x-3 = 5
=>
3-5 = x
x = -2??


Svar #3
22. april 2007 af Kelvoin (Slettet)

Er den anden løsning:

x-3 = 5
=>
5+3 = x
x = 8 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Du skal passe på med at løse problemet på den måde, ganske vist er du kommet frem til de rigtige resultater. Men fremgangsmåden er forkert!

#2 Du må lægge sammen, trække fra, gange og dividere, men det skal du gøre på begge sider af lighedstegnet! Flytter du bare rundt på tingene på må og få bliver det forkert.

x-3=5 har en, og kun en løsning, nemlig x=8 som du udfører i #3 her lægger du 3 til på begge sider af lighedstegnet.

Brug evt. formlen for andengradsligninger. Eller også husk at (x-3)^2=25 => (x-3)=+/-sqrt(25)

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2007 af sigmund (Slettet)

Ingen grund er til at ty til formlen for andengradsligninger:

(x-3)^2 = 25 <=>
x-3 = 5 V x-3 = -5 <=>
x=5+3=8 V x=-5+3=-2.

Skriv et svar til: Andengradspolynomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.