Matematik

Punktmængde

22. april 2007 af viggojensens (Slettet)
En tabel viser nogle funktionværdier for funktionerne f,g og h.

x -- f(x) -- g(x) -- h(x)
(-1) -- 4 -- (-8) -- (-11)
2 -- 7 -- 10 -- (-8)
6 -- 95 -- 34 -- 164

Det oplyses af h`(x)=f(x) og f`(x)=g(x), samt at f(x) er positiv i intervallet [2,6]

Jeg skal bestemme arealet af punktmængden M={(x,y)!2<x<6 og 0<y<f(x)}

(alle de steder der står "større end" eller "mindre end" tegn gælder "lig med" også)

Derefter skal jeg bestemme tallet

2
S(g(x)-4x)dx
-1

Har ingen ide om hvordan man løser nogle af opgaverne..
Vær sød at hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Skal funktionsværdierne læses lodret? Det ser lidt rodet ud.

Svar #2
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

Ja.. sorry... tabellen skal læses lodret..

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Start med at indtegn funktionerne i et koordinatsystem.

Svar #4
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

Alle 9???

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Se om du kan finde en forskrift for en af funktionerne g(x) ligner til forveksling en ret linje.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

#4 Nej kun dem du har i tabellen g(x) ser nemmest ud. Find en forskrift for den.

Svar #7
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

Forstår jeg ikke helt..?

g(2)=10
??

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Ja og g(-1)=-8 og g(6)=34

Svar #9
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

og dem skal jeg indtegne i et koordinatsystem eller hvad??

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Det giver faktisk en ret linje. Ligningen for linjen l gennem A(x1,y1) med hældningskoefficient a er y-y1=a(x-x1)

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Det er kun for at hjælpe dig selv du kan ud fra svar #10 finde forskriften for g(x) og derefter regne dig frem til de andre.

Svar #12
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

Sorry mester... forstår det ikke.... :S..
Kunne du ikke give mig et eksempel.. så jeg ved hvordan jeg løser den næste gang jeg kommer ud for det... ville være fedt.. :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Idéen er at tegne nogle af funktionernes punkter i et koordinatsystem, for at finde en nem funktion at lave en forskrift for. Kan du se det direkte er det jo fint. Ud fra den forskrift beregner du de andre funktioner. Jeg skal nok komme med et eksempel, men prøv lige selv først. Prøv at find forskriften for g(x) der som nævnt er en ret linje.

Svar #14
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

okay.. punkterne må være:
(-1,4)
(2,7)
og
(6,95)

Svar #15
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

y=4x-8

??

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Ja det er for f(x) det er en parabel, g(x) er en ret linje, det er der du starter. Du kan evt. ud fra tallene (-1,-8),(2,10) og (6,34) beregne en hældningskoefficient for linjen og derfra indsætte et sæt af punkter i formlen for en ret linje jf. #10.

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. april 2007 af FrederikXY (Slettet)

g(x) må være...

4x og 7x og 95x?

Svar #18
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

det vil jeg også mene?
Passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. april 2007 af Mimical (Slettet)

Nej g(x)=6x-2 tjek selv!

Svar #20
22. april 2007 af viggojensens (Slettet)

ja okay... det passer... men hvordan fandt du den?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.