Matematik
parabel mat
23. april 2007 af
3700-Line (Slettet)
Jeg får oplyst tre punkter i en parabel, og ud fra de punkter skal jeg bestemme a,b,a, hvordan kan jeg det??
Man sku kunne det på to måder.
Man sku kunne det på to måder.
Svar #2
23. april 2007 af mathon
hvis de to af punkterne har y-koordinaten 0 altså
(x1,0) og (x2,0)
kan y=ax^2+bx+c omskrives til y=a(x-x1)(x-x2)=a[x^2-(x1+x2)x+x1*x2]
og a findes ved at indsætte koordinaterne for det sidste punkt (x3,y3)
y3=a[x3^2-(x1+x2)*x3+x1*x2]
ellers
indsættes de tre punkter i
y=ax^2+bx+c
hvorved
du opnår 3 ligninger med 3 ubekendte i a, b og c
(x1,0) og (x2,0)
kan y=ax^2+bx+c omskrives til y=a(x-x1)(x-x2)=a[x^2-(x1+x2)x+x1*x2]
og a findes ved at indsætte koordinaterne for det sidste punkt (x3,y3)
y3=a[x3^2-(x1+x2)*x3+x1*x2]
ellers
indsættes de tre punkter i
y=ax^2+bx+c
hvorved
du opnår 3 ligninger med 3 ubekendte i a, b og c
Skriv et svar til: parabel mat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
