Matematik
funktion f
23. april 2007 af
3700-Line (Slettet)
En funktion f er givet ved
f (x) = sin x + (sin x)^2, x?[0;2p] .
Bestem nulpunkterne for f.
Bestem monotoniforholdene for f.
I første kvadrant afgrænser grafen for f og førsteaksen et område, der har et
areal.
Beregn den eksakte værdi af dette areal.
Nogen der vil være søde og hjælpe
f (x) = sin x + (sin x)^2, x?[0;2p] .
Bestem nulpunkterne for f.
Bestem monotoniforholdene for f.
I første kvadrant afgrænser grafen for f og førsteaksen et område, der har et
areal.
Beregn den eksakte værdi af dette areal.
Nogen der vil være søde og hjælpe
Svar #2
23. april 2007 af mathon
f(x) = sin x + (sin x)^2 = sin(x)[1+sin(x)]
f(x = 0 = sin(x)[1+sin(x)] altså
sin(x) = 0 eller sin(x) = -1
dvs. for x = ....................
f'(x) = cos(x) + 2sin(x)*cos(x)= cos(x)[1+2sin(x)]
for f'(x)=0 findes kritiske punkter
og
f'(x)'s fortegnsvariation giver monotoniintervaller for f(x)
f(x = 0 = sin(x)[1+sin(x)] altså
sin(x) = 0 eller sin(x) = -1
dvs. for x = ....................
f'(x) = cos(x) + 2sin(x)*cos(x)= cos(x)[1+2sin(x)]
for f'(x)=0 findes kritiske punkter
og
f'(x)'s fortegnsvariation giver monotoniintervaller for f(x)
Skriv et svar til: funktion f
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
