Matematik

Integralregning!

24. april 2007 af anne89anne (Slettet)
En funktion er bestemt ved f(x)=2x-3

Stamfunktionen til f(x) er bestemt til x^2-3x+c.

Hvordan bestemmes den stamfunktion til F, hvor førsteaksen er tangent til grafen for F??

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2007 af Riemann

du skal bestemme c så toppunktet for parablen, x^2-3x+c, har 2-koordinaten 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2007 af mathon

...den stamfunktion til f, hvor førsteaksen er tangent til grafen for F??

ligningen for førsteaksen y=0

F'(x) = f(x) = 2x-3 = 0

2x-3 = 0

x = 1,5

røringspunktet er fællespunkt,
hvoraf
f(1,5) = 2*1,5-3 = F(1,5) = 1,5^2-3*1,5x + c

hvoraf c beregnes...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2007 af mathon

rettelse
f(1,5) = 2*1,5-3 = F(1,5) = 1,5^2-3*1,5 + c

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2007 af piper (Slettet)

Jeg antager at når du skriver "stamfunktionen til F" så er det x^2-3x+c, du refererer, selvom det er forkert at svinge mellem store og små bogstaver i givne tilfælde.

Forskriften for linjen svarende til førsteaksen (x-aksen) er y = 0.

Bemærk at Stamfunktionen x^2-3x+c er et andengradspolynomium.

Hvis linjen svarende til førsteaksen skal tangere stamfunktionen x^2-3x+c skal x^2-3x+c = 0 have en løsning.

Derfor skal du se på diskriminanten der er givet ved:

D = (-3)^2-4*1*c = 9-4c

Hvis diskriminanten er 0, så er der kun en løsning til andengradsligningen, eller man siger også at andengradspol. kun har en rod.

Bestem c så D = 0, så fås c = 9/4.

Nu er opgaven stort set løst


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2007 af mathon

...nej hvor det går i dag...

stol på Riemann i # 1

F(1,5) = 1,5^2-3*1,5 + c = -d/(4a) =

1,5^2-3*1,5 + c = c-(9/4)

og glem #3

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2007 af mathon

glem både 2 og 3

jeg skal vist kun vaske op i dag!!!

Svar #7
24. april 2007 af anne89anne (Slettet)

Puha - det var en voldsom masse, men har gjort følgende:

(--3-4*1*c)/4*1 beregn c, --> 9/4

Og derfor må stamfunktionen med førsteaksen som tangent være:
F(x)= x^2-3x+9/4

Rigtigt??



Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2007 af piper (Slettet)

Jeg er nåede frem til samme resultat.

Skriv et svar til: Integralregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.