Matematik
sandsynlighedsregning
24. april 2007 af
Chimmi (Slettet)
Der forekommer i en befolkning to sygdomme S1 og S2 i et sådant omfang, at:
0,2% af befolkningen har begge sygdomme.
3,8% af befolkningen har sygdommen S1 , men ikke S2.
4,8% af befolkningen har sygdommen S2, men ikke S1.
Fra befolkningen vælges tilfældigt en person. Med H1 og H2 betegnes hændelserne
H1: personen har sygdommen S1.
H2: personen har sygdommen S2.
Bestem P(H1) og P(H2), og vis, at hændelserne H1 og H2 er uafhængige.
Nogen der kan fortælle mig hvordan den skal løses.. evt hints? - På forhånd tak.
0,2% af befolkningen har begge sygdomme.
3,8% af befolkningen har sygdommen S1 , men ikke S2.
4,8% af befolkningen har sygdommen S2, men ikke S1.
Fra befolkningen vælges tilfældigt en person. Med H1 og H2 betegnes hændelserne
H1: personen har sygdommen S1.
H2: personen har sygdommen S2.
Bestem P(H1) og P(H2), og vis, at hændelserne H1 og H2 er uafhængige.
Nogen der kan fortælle mig hvordan den skal løses.. evt hints? - På forhånd tak.
Svar #1
24. april 2007 af Esbenps
Du skal se det på den måde, at sandsynligheden for, at en person har S1 er sandsynligheden for, han enten har begge sygdomme eller kun S1. Eller med andre ord:
P(H1) = P(begge sygdomme) + P(kun S1)
Når du skal se, om de er uafhængige, så gælder følgende regel:
P(AB) = P(A)*P(A)
P(H1) = P(begge sygdomme) + P(kun S1)
Når du skal se, om de er uafhængige, så gælder følgende regel:
P(AB) = P(A)*P(A)
Skriv et svar til: sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
