Matematik
ukendt værdi
27. april 2007 af
parisa (Slettet)
funktionerne f og g:
f(x)=x^2-2x+4
g(x)=1/3x^3-3/2x^2+2x-3
beregnde værdier af t, for hvilke tangenten til grafen for f i punktet P(t,f(t)) er parallel med tangenten til grafen for g i punktet Q(t,g(t)).
---
Jeg har fundet differentialkvocienterne og jeg har dernæst sat disse lig hinanden og forsøgt at udregne x.. men er det korrekt?
(bemærk: det kræves at der ikke gøres brug af lommeregner i denne opgave).
På forhånd tak.
f(x)=x^2-2x+4
g(x)=1/3x^3-3/2x^2+2x-3
beregnde værdier af t, for hvilke tangenten til grafen for f i punktet P(t,f(t)) er parallel med tangenten til grafen for g i punktet Q(t,g(t)).
---
Jeg har fundet differentialkvocienterne og jeg har dernæst sat disse lig hinanden og forsøgt at udregne x.. men er det korrekt?
(bemærk: det kræves at der ikke gøres brug af lommeregner i denne opgave).
På forhånd tak.
Svar #1
28. april 2007 af holretz (Slettet)
Din metode burde være rigtig...har du nogle programmer som du kan bruge til at tegne kurver I ?
Du kan også tegne dem på din lommeregner - der er ingen der siger at du ikke må kontrollere resultatet på lommeregneren - ideen er vel, at du ikke må differentiere og ligningsløse på lommeregneren.
Når du har fundet en løsning, så tegner du kurverne og sammenligner med din løsning.
Du kan også tegne dem på din lommeregner - der er ingen der siger at du ikke må kontrollere resultatet på lommeregneren - ideen er vel, at du ikke må differentiere og ligningsløse på lommeregneren.
Når du har fundet en løsning, så tegner du kurverne og sammenligner med din løsning.
Skriv et svar til: ukendt værdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
