Matematik

Skæring mellem parabel og linje

27. april 2007 af batikha (Slettet)
Hey

En parabel har ligningen : y=2x^2-3x+5
og en linje med ligningen y=2x+a, (a er konstant)

Bestem a, så parabel og linje har ét skæringspunkt?


jeg ved at svaret bliver: 15/8. Men jeg ved ikke hvordan man kommer frem til det. Håber I kan hjælpe. På forhånd, tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2007 af Riemann

Hint:
træk de to fra hinanden,

2x^2-3x+5 -2x-a = 2x^2-5x+5-a

Såfremt de har et skæringspunkt må denne netop opskrevne andengradsligningen have netop et nulpunkt (overvej selv hvorfor dette er tilfældet!).

Så udregn diskriminanten og find for hvilket a denne er nul

Skriv et svar til: Skæring mellem parabel og linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.