Matematik
Andengradspolynomie.
28. april 2007 af
Cumano (Slettet)
Hej nogen der kan hjælpe mig med denne opg:
Funktion f er givet ved f(x) = x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2) = 1.
Bestem en forskrift for g.
Funktion f er givet ved f(x) = x^2
Om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt proportional med f(x), og at g(2) = 1.
Bestem en forskrift for g.
Svar #1
28. april 2007 af holretz (Slettet)
Omvendt proportionalitet betyder at to størrelser hænger sammen således: y = a/x.
Det kan du også skrive som: y * x = a.
Hvis altså f(x) = x^2 og g(x) er omvendt prop. så:
f(x) * g(x) = a
x^2 * g(x) = a, og du får at vide at g(2) = 1:
2^2 * 1 = a <=> 5 = a
og derfor x^2 * g(x) = 5 <=> g(x) = 5 /(x^2)
Det kan du også skrive som: y * x = a.
Hvis altså f(x) = x^2 og g(x) er omvendt prop. så:
f(x) * g(x) = a
x^2 * g(x) = a, og du får at vide at g(2) = 1:
2^2 * 1 = a <=> 5 = a
og derfor x^2 * g(x) = 5 <=> g(x) = 5 /(x^2)
Svar #2
28. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Prøv at skrive dette her:
f(x)*g(x) = C, hvor C er en konstant. Det udtrykker at funktionerne f og g er omvendt proportionale (når deres produkt er konstant) Da g(2) er lig 1 sættes det ind i ligningen, så du får f(2) = C = 4 efter forskriften. Så har du bestemt konstanten. Prøv så selv herfra.
V.h.
Erik Morsing
[email protected]
f(x)*g(x) = C, hvor C er en konstant. Det udtrykker at funktionerne f og g er omvendt proportionale (når deres produkt er konstant) Da g(2) er lig 1 sættes det ind i ligningen, så du får f(2) = C = 4 efter forskriften. Så har du bestemt konstanten. Prøv så selv herfra.
V.h.
Erik Morsing
[email protected]
Skriv et svar til: Andengradspolynomie.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
