Matematik
opstil en ligning
29. april 2007 af
spanki (Slettet)
Om den ny dug, der er 2,0 m lang og 1,1 m bred, oplyses, at dugens areal ved første vask vil krympe med 5,0%, og at længden og bredden reduceres med x%.
opstil en ligning, som x skal opfylde?
har aldrig haft en opgave som denne xD
håber i andre har.
opstil en ligning, som x skal opfylde?
har aldrig haft en opgave som denne xD
håber i andre har.
Svar #1
29. april 2007 af Matkaj
1.Om den ny dug, der er 2,0 m lang og 1,1 m bred, oplyses, at dugens areal ved første vask vil krympe med 5,0%,
Beregn heraf arealet.
2.der er 2,0 m lang og 1,1 m bred
længden og bredden reduceres med x%.
Opstil heraf et udtryk for arealet.
Sæt dit udtryk fra 2 = resultat i 1.
Beregn heraf arealet.
2.der er 2,0 m lang og 1,1 m bred
længden og bredden reduceres med x%.
Opstil heraf et udtryk for arealet.
Sæt dit udtryk fra 2 = resultat i 1.
Svar #2
29. april 2007 af holretz (Slettet)
Du får at vide at dugen har en længde L og en bredde b. Arealet er så L * b.
Du får at vide at den krymper med et vist antal %, Krympe %
Hvis du skriver det ud, så bliver det krympede areal:
A_krympet = L*b*(1-Krympe/100)
Du får at vide at det skyldes at længden og bredden krymper med x%: A_krympet = L*(1-x/100) * b*(1-x/100)
= L * b * (1 - Krympe/100)
Du kan så se at L og b forkorter væk og du står med udtryk i x og Krympe...
(1-x/100) * (1 - x/100) = (1 - Krympe/100)
Du kan isolere x i dette udtryk....
Du får at vide at den krymper med et vist antal %, Krympe %
Hvis du skriver det ud, så bliver det krympede areal:
A_krympet = L*b*(1-Krympe/100)
Du får at vide at det skyldes at længden og bredden krymper med x%: A_krympet = L*(1-x/100) * b*(1-x/100)
= L * b * (1 - Krympe/100)
Du kan så se at L og b forkorter væk og du står med udtryk i x og Krympe...
(1-x/100) * (1 - x/100) = (1 - Krympe/100)
Du kan isolere x i dette udtryk....
Skriv et svar til: opstil en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
