Matematik

Differentere

29. april 2007 af Sahar (Slettet)
Hej.. Hvordan skal jeg differentere denne funktionen.

(x^2 - x)* ln(x)+ x

Jeg har prøvet at regne det ud som en sammensat funktion, men får en forkert resultat...

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2007 af Matkaj

Det første led skal du bare differentiere som et produkt, det har du en regneregel for!

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2007 af M495 (Slettet)

Overstående er ikke en sammensat funktion.

Ved at benytte dine regneregler for differentiering følger:
((x^2-x)*ln(x)+x)' = ((x^2-x)*ln(x))'+(x)'

Første del, ((x^2-x)*ln(x))', løses ved produktreglen som foreskriver:

(f*g)'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2007 af holretz (Slettet)

Det kaldes for en sammensat funktion, hvis du kan skrive den på formen f(g(x)).
Det er ikke tilfældet her..du har derimod i først led et produkt af 2 funktioner.

Du skal bruge produktreglen i det første led:

(f(x)*g(x))' = f'(x) * g(x) + f * g'(x)

Svar #4
29. april 2007 af Sahar (Slettet)

Hvis jeg bruger produktreglen, får jeg 2x-1*lnx + x^2-x*x^-1

Jeg forstår ikke... plz hjælp

Skriv et svar til: Differentere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.