Matematik
Sinus-funktion
29. april 2007 af
annepande45 (Slettet)
hi there,
jeg har flg. funktion:
f(t) = 11 + 4,9*sin(((phi*t)/(12))-((8*phi)/(12))), t skal være lig 0 eller større end 0 og lig 24 eller mindre end 24.
som angiver temperaturens svingninger i løbet af en solrig dag. t er tiden målt i timer efter midnat og f(t) er temperaturen målt i graden celsius.
jeg skal så bestemme de tidspunkter på døgnet hvor temperaturen er 13 grader.
jeg er så kommet frem til flg:
13 = 11+4,9*sin((phi*t/12)-(8phi)/(12))
og er så gået i stå ved:
0,4082=sin((phi*t)/(12)-(8phi)/(12))
Hvad skal jeg gøre dernæst? Jeg regner med, at jeg skal bruge enhedscirklen men kan simpelthen ikke greje hvordan jeg kommer frem til løsningen. Jeg kan se på min graf at tidspunkterne skal være omkring halv ti om formiddagen og halv syv om aftenen.
Håber meget på et hurtigt svar..på forhånd tak :)
jeg har flg. funktion:
f(t) = 11 + 4,9*sin(((phi*t)/(12))-((8*phi)/(12))), t skal være lig 0 eller større end 0 og lig 24 eller mindre end 24.
som angiver temperaturens svingninger i løbet af en solrig dag. t er tiden målt i timer efter midnat og f(t) er temperaturen målt i graden celsius.
jeg skal så bestemme de tidspunkter på døgnet hvor temperaturen er 13 grader.
jeg er så kommet frem til flg:
13 = 11+4,9*sin((phi*t/12)-(8phi)/(12))
og er så gået i stå ved:
0,4082=sin((phi*t)/(12)-(8phi)/(12))
Hvad skal jeg gøre dernæst? Jeg regner med, at jeg skal bruge enhedscirklen men kan simpelthen ikke greje hvordan jeg kommer frem til løsningen. Jeg kan se på min graf at tidspunkterne skal være omkring halv ti om formiddagen og halv syv om aftenen.
Håber meget på et hurtigt svar..på forhånd tak :)
Svar #1
29. april 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Jeg tror, der er noget galt med den måde du skriver det, der skal være lige mange højre- og venstreparanteser. Jeg får i hvert fald en komplex løsning.
Svar #2
29. april 2007 af annepande45 (Slettet)
Altså, den hedder: 11+4,9*sin((phi*t/12)-(8*phi/12)).
Det skulle gerne passe.
Det skulle gerne passe.
Skriv et svar til: Sinus-funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
