Matematik
faktorisering af 2-gradspolynomier.
30. april 2007 af
Cumano (Slettet)
Nogen der, kan hjælpe med disse to opg.
a) f(x) = 2x^2-2x+5
b) f(x) = 6x^2-12x-18
a) f(x) = 2x^2-2x+5
b) f(x) = 6x^2-12x-18
Svar #1
30. april 2007 af Riemann
løs andengradsligningen. Hvis den har rødderne r1 og r2, så kan den skrives på formen
a*(x-r1)*(x-r2)
hvor a er koefficienten foran x^2.
a*(x-r1)*(x-r2)
hvor a er koefficienten foran x^2.
Svar #2
02. maj 2007 af EmmaBalch (Slettet)
a)
d = (-2)^2-4·2·5 = 4-40 = -36 , L=Ø
b)
d=(-12)^2-4·6·(-18) = 144 - (-432) = 576
x= (12 +/- v576)/12 = {-1 ; 3 }
6(x-(-1))(x-3) = 6(x+1)(x-3)
d = (-2)^2-4·2·5 = 4-40 = -36 , L=Ø
b)
d=(-12)^2-4·6·(-18) = 144 - (-432) = 576
x= (12 +/- v576)/12 = {-1 ; 3 }
6(x-(-1))(x-3) = 6(x+1)(x-3)
Skriv et svar til: faktorisering af 2-gradspolynomier.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
