Matematik
Hældningskoeffient
01. maj 2007 af
kroeyer89 (Slettet)
Hej allesammen :)
Jeg har problemer med denne opgave.
Gennem punktet A (-2,6) går en ret linie med hældningskoeffienten -2/3. Bestem en ligning for linjen.
På forhånd tak :)
Jeg har problemer med denne opgave.
Gennem punktet A (-2,6) går en ret linie med hældningskoeffienten -2/3. Bestem en ligning for linjen.
På forhånd tak :)
Svar #2
01. maj 2007 af apandersen (Slettet)
En ret linje kan beskrives ved: y=ax+b.
Du har fået opgivet:
a=-2/3, (x,y)=(-2,6)
Dvs. du skal bare finde b. b kan findes ved formlen:
b=y-ax
Indsæt nu x,y og a hvorefter du finder b. Så sætter du a og b ind i ligningsudtrykket y=ax+b, hvorefter du har en ligning.
Du har fået opgivet:
a=-2/3, (x,y)=(-2,6)
Dvs. du skal bare finde b. b kan findes ved formlen:
b=y-ax
Indsæt nu x,y og a hvorefter du finder b. Så sætter du a og b ind i ligningsudtrykket y=ax+b, hvorefter du har en ligning.
Skriv et svar til: Hældningskoeffient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
