LaTeX

Makroproblemer

02. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)
Jeg sidder og er ved at skrive en rapport hvor jeg skal lave en pokkers masse vektorer. Derfor har jeg defineret en ny makro på følgende måde:


ewcommand{\vek}[2]{\left(
\begin{array}[pos]{spalten}
#1\ #2
\end{array}
ight)}

og skriver så hver eneste gang jeg vil lave en vektor

\vekt{x}{y}

(hvis koordinaterne skal hedde x og y)

Makroen virker som den skal, men hvor hver gang jeg bruger kommandoen får jeg 4 nye fejl af typen "Illigal character in array arg". Nogen der kan se hvor min kode er dårlig?


Svar #1
02. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)

Og det ser selvf. forkert ud her...koden kan ses på

http://peecee.dk/?id=42956

Svar #2
02. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)

Og når jeg så skal bruge kommandoen skriver jeg

\vek{x}{y}

Brugbart svar (2)

Svar #3
02. maj 2007 af Mimical (Slettet)

Jeg får fejl: Runaway argument?
{\left ( \begin {array}[pos]{spalten} ##1\\ ##2 \end {array}ight ) \ETC.
! File ended while scanning use of \@argdef.

Brugbart svar (2)

Svar #4
02. maj 2007 af sigmund (Slettet)

Jeg ved ikke, om det hjælper, men brug hellere pmatrix-miljøet, som er en del af amsmath. Mit forslag til en makro er http://peecee.dk/?id=42970 .

Svar #5
02. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)

Orv, det virker, og uden fejlmeddelelser. Tusind tak.

Brugbart svar (2)

Svar #6
03. maj 2007 af DanniBred (Slettet)

#4 nej hvor dejligt. Den kan jeg også bruge, da jeg står over for en afl.

'stjæler' den lige ;D

Brugbart svar (2)

Svar #7
03. maj 2007 af Mimical (Slettet)

Nå, jeg misforstod vist problemet. Jeg kender godt godt hele matrix-miljøet. Jeg troede det handlede om vektorgrafik.

Brugbart svar (2)

Svar #8
03. maj 2007 af Mimical (Slettet)

Vedr. svar #4
Den virker ganske vist, bare ikke optimalt. Hvis en koordinat er negativ ryger tallet uden for parentesen. Har I en løsning på det? Jeg har prøvet forskellige muligheder, men ej fundet de vises sten.

Brugbart svar (2)

Svar #9
03. maj 2007 af daleif (Slettet)

det er jo egentlig en ikke videre fleksibel makro den der, det ville da vaere smartere med

(indsaet selv de manglende backslasher og tegn hvis siden har aedt dem)


ewcommand\Vec[1]{
\left(\begin{array}{@{}c@{}}#1\end{array}ight)}

saa kan man lave

\Vec{1\ 2\ 3\ 4}

og

\Vec{1\\2\\3\\4}

dvs. mulighed for mange flere koordinater i et hug, samt muligheden for at skrive vektoren horisontalt og vertikalt uden at skulle lave en ny makro

bemaerk brugen af @{} for at slippe af med unoedig mellemrum

/daleif

Brugbart svar (2)

Svar #10
03. maj 2007 af daleif (Slettet)

dette er lige en test af pre-html tag



ewcommand

Brugbart svar (2)

Svar #11
03. maj 2007 af daleif (Slettet)

naeh det hjaelper heller ikke

dette forum er ikke videre velegnet til LaTeX-kode

/daleif

Brugbart svar (2)

Svar #12
03. maj 2007 af DanniBred (Slettet)

kan man ikke også bare bruge \binom{x}{y}??

Brugbart svar (2)

Svar #13
04. maj 2007 af daleif (Slettet)

joh, til en to dimensionel vektor, men hvad saa naar du skal regne i tre dimensioner?

Det mest velegnede er nok at lave en makro som ogsaa kan anvende i selve teksten. \Vec kan godt bruges i teksten hvis man laver den som en raekke vektor, men vil forstyrre linieafstanden hvis den anvendes som en soejle vektor.

/daleif

Brugbart svar (2)

Svar #14
04. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#9
Jeg vil lige gøre opmærksom på at kommandoen \vec allerede er defineret i pakken amsmath. Den skriver en lille pil over vektornavne. Og jeg har bemærket at at daleif's foreslag er med stort V.

Jeg tjekkede lige om du var den daleif fra Århus universitet og det var du sørme. Jeg synes din bog om LaTeX er glimrende, tak for den.

M.h.t. dette forums egnethed til LaTeX-kode, vil jeg sige at der ske underlige ting ind i mellem. Der er i øvrigt en tråd der beskriver hvordan man skriver LaTeX-koder her på sitet, startet af undertegnede.


Brugbart svar (2)

Svar #15
04. maj 2007 af daleif (Slettet)

Faktisk er det ikke latex som anvendes det kan man se i kvaliteten af billederne.

Jeg formoder at der er tale om programmet mimetex (slaa det op paa google) som kan haandtere ngoet LaTeX syntaks og lave det som til gif-billeder on the fly. Vi bruger det sel i vores institutkalender. Men det er ikke LaTeX og der er en del af syntaksen som er anderledes.

Jeg har forresten spurgt webmaster som de ikke kunne fikse dette forum saaledes at man nemmere kan poste LaTeX kode som folk kan copy'n'paste, det kan man ikke helt nu, hvor backslash n forsvinder.

/daleif

Brugbart svar (2)

Svar #16
04. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#9 og #14

Jeg har lige prøvet den og den går altså heller ikke med stort V hvis man bruger amsmath pakken pga. at kommandoen \vec allerede er defineret her. Så kald den noget andet f.eks. \vek.

Det går godt hos mig når jeg skriver
\vek{1\\2\\3\\4} så får jeg en lodret vektor, men ved \vek{1\2\3\4} fås

! Undefined control sequence.
1\2
\3\4
l.128 \[\vek{1\2\3\4}
\]

Har du (daleif) en løsning?

Brugbart svar (2)

Svar #17
04. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#16
Man kan bare skrive \vek{1, 2, 3, 4} så fås en vandret vektor.

Brugbart svar (2)

Svar #18
04. maj 2007 af daleif (Slettet)

der stod

tal backslash mellemrum tal backslash ...

du proever at anvende makroen backslash2 som ikke noedvendigvis er defineret (det kan man heller ikke undernormale omstaendigheder)

egentlig anvender man ikke helt (1,2,3) som vektornotation (i hvertfald ikke paa uni niveau)

vedr. backslash Vec, saa burde jeg have testet det. Beklager.

/daleif

Brugbart svar (2)

Svar #19
05. maj 2007 af Eva D. (Slettet)

Ang. LaTeX i forummet:
I http://asymptotia.com/2006/12/12/latex-spoken-here/ bruges mimetex+latexrender, og resultatet bliver en del pænere end studieportalens (men efter min mening stadigvæk ikke lige så godt som normal LaTeX... outputtet er vist også gif-billeder, så det er en smule pixeleret). Derudover kan man holde cursoren hen over formlerne og se LaTeX-koden.

Forummet spiser backslash r og n...

Brugbart svar (2)

Svar #20
05. maj 2007 af Eva D. (Slettet)

Og ja, tak for en god LaTeX-bog!!

Forrige 1 2 Næste

Der er 35 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.