Matematik
Stamfunktion
02. maj 2007 af
Jackass (Slettet)
En funktion f er bestemt ved
f(x)=6x^2 + 2x.
Bestem den stamfunktion F til f, som opfylder at F(-1)=4
Har fundet stamfunktionen: F(x)= 2x^3 + x^2 + 5.
Herefter lyder opgaven at:
En funktion G har samme differentialkvotient som funktionen F og opfylder at G(-1) = 11
Bestem G(2) - F(2)
Ved ikke hvad jeg skal gøre med det sidste, hjælp!!!!!!!!!
f(x)=6x^2 + 2x.
Bestem den stamfunktion F til f, som opfylder at F(-1)=4
Har fundet stamfunktionen: F(x)= 2x^3 + x^2 + 5.
Herefter lyder opgaven at:
En funktion G har samme differentialkvotient som funktionen F og opfylder at G(-1) = 11
Bestem G(2) - F(2)
Ved ikke hvad jeg skal gøre med det sidste, hjælp!!!!!!!!!
Svar #1
02. maj 2007 af Alex20 (Slettet)
G(x)= 2x^3 + x^2 + k
k =12
Dvs.
G(x)= 2x^3 + x^2 + 12
Så fås
G(2)= 2*2^3 + 2^2 + 12
= 32
Og vi har
F(2)= 2*2^3 + 2^2 + 5
= 25
Nu har vi
G(2)-F(2)= 32 - 25
= __7_
k =12
Dvs.
G(x)= 2x^3 + x^2 + 12
Så fås
G(2)= 2*2^3 + 2^2 + 12
= 32
Og vi har
F(2)= 2*2^3 + 2^2 + 5
= 25
Nu har vi
G(2)-F(2)= 32 - 25
= __7_
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
