Matematik
f'(x)
06. maj 2007 af
Sannaen (Slettet)
Må indrømme at det simpelthen er såå længe siden, at jeg ha rhaft opgaver som denne og kan slet ikke huske fremgangsmåden. Jeg fandt nogel formler og har så her prøvet mig frem. Jeg ved ikke engang om, jeg skal have ét færdigt resultat eller en ligning. Håber meget, nogen kan hjælpe mig her. Afleverer tirsdag.
1 Ved brug af 'the product rule' - differentiating'
F(x) = f(x) * g(x)
F’(x) = f(x) * g’(x) + f’(x) * g(x)
a.) e^x sin(3x)
F’(x) = (e^x) * cos(3x) + (e^x) * sin(3x) =
b.) x^3 ln(x)
F’(x) = (x^3) * 1 + (3*x^(3-1)) * ln(x) =
c.) 2x^2 cos(3x)
F’(x) = (2x^2) * -sin(3x) + 2*(2x^(2-1)) * cos(3x) =
d.) ((e^2x) +1)((x^2) +3)
F’(x) = ((e^2x) +1) * ((2x^(2-1) +3) + ((e^2x) +1) * ((x^2) +3) =
e.) ln(2x) ln(3x)
F’(x) = ln(2x) * (1/3x) + (1/2x) * ln(3x)
2 Ved brug af 'the quotient rule' - differentiating'
F(x) = f(x) / g(x)
F’(x) = (g(x) * f’(x) – g’(x) * f(x))/(g(x))^2
a.) ((x^2)+3)/((x^2)-3)
F’(x) = (((x^2)-3) * (2x^(2-1)+3) - (2x^(2-1)-3)/ ((x^2)-3) ^2 =
b.) 1/(x+1)
F’(x) = ((x+1) * 1 – (1+1) * 1)/(x+1) ^2 =
c.) cos(x)/sin(x)
F’(x) = (sin(x) * -sin(x) – cos(x) * cos(x))/ (sin(x)) ^2 =
d.) ((e^x)+1)/((e^x)+2)
F’(x) = ((e^x)+2) * (e^x)+1) - (e^x)+2) * (e^x)+1))/ ((e^x)+2) ^2 =
e.) (ln(2x))/2x
F’(x) = (2x * (1/2x) – (2*1) * ln(2x))/ 2x ^2 =
1 Ved brug af 'the product rule' - differentiating'
F(x) = f(x) * g(x)
F’(x) = f(x) * g’(x) + f’(x) * g(x)
a.) e^x sin(3x)
F’(x) = (e^x) * cos(3x) + (e^x) * sin(3x) =
b.) x^3 ln(x)
F’(x) = (x^3) * 1 + (3*x^(3-1)) * ln(x) =
c.) 2x^2 cos(3x)
F’(x) = (2x^2) * -sin(3x) + 2*(2x^(2-1)) * cos(3x) =
d.) ((e^2x) +1)((x^2) +3)
F’(x) = ((e^2x) +1) * ((2x^(2-1) +3) + ((e^2x) +1) * ((x^2) +3) =
e.) ln(2x) ln(3x)
F’(x) = ln(2x) * (1/3x) + (1/2x) * ln(3x)
2 Ved brug af 'the quotient rule' - differentiating'
F(x) = f(x) / g(x)
F’(x) = (g(x) * f’(x) – g’(x) * f(x))/(g(x))^2
a.) ((x^2)+3)/((x^2)-3)
F’(x) = (((x^2)-3) * (2x^(2-1)+3) - (2x^(2-1)-3)/ ((x^2)-3) ^2 =
b.) 1/(x+1)
F’(x) = ((x+1) * 1 – (1+1) * 1)/(x+1) ^2 =
c.) cos(x)/sin(x)
F’(x) = (sin(x) * -sin(x) – cos(x) * cos(x))/ (sin(x)) ^2 =
d.) ((e^x)+1)/((e^x)+2)
F’(x) = ((e^x)+2) * (e^x)+1) - (e^x)+2) * (e^x)+1))/ ((e^x)+2) ^2 =
e.) (ln(2x))/2x
F’(x) = (2x * (1/2x) – (2*1) * ln(2x))/ 2x ^2 =
Svar #1
06. maj 2007 af Lurch (Slettet)
jeg har ikke lige tid til at kigge alle dine regninger i gennem, men eksempelvis i opg a.
Husk at sin(3x) er en sammensat funktion.
F(x) = e^x sin(3x)
F’(x) = (e^x)' * sin(3x) + (e^x) * (sin(3x))'
F’(x) = e^x * sin(3x) + e^x * 3 * cos(3x)
F’(x) = e^x (sin(3x) + 3*cos(3x))
Du kan altid checke dine svar på
Quickmath
www.quickmath.com
Husk at sin(3x) er en sammensat funktion.
F(x) = e^x sin(3x)
F’(x) = (e^x)' * sin(3x) + (e^x) * (sin(3x))'
F’(x) = e^x * sin(3x) + e^x * 3 * cos(3x)
F’(x) = e^x (sin(3x) + 3*cos(3x))
Du kan altid checke dine svar på
Quickmath
www.quickmath.com
Svar #2
07. maj 2007 af Sannaen (Slettet)
#1 Jeg kan sagtens komme ind på siden, men kan ikke åbne nogle sider derinde
Skriv et svar til: f'(x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
