Matematik
Hjælp
06. maj 2007 af
Miss-Lang (Slettet)
I trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b= 3, og vinkelhalveringen V^A=4.
Bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.
Bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.
Svar #2
06. maj 2007 af Grud (Slettet)
Det er noget nemmere at overskue med en tegning. Men jeg kan forstille mig du kan dele trekanten om i to trekanter.
Hvis du forstiller dig at indfører et punkt D der hvor V^A skærer CB. Så finder du trekant ACD. Den er vinkelret og har hypotenuse = 4 = V^A og en katete = 3 = b. Jeg håber du kan regne videre fra den betragtning med sinus relationerne eller evt. cosinusrelationerne.
Jeg kan ikke hjælpe dig bedre uden en tegning.
Hvis du forstiller dig at indfører et punkt D der hvor V^A skærer CB. Så finder du trekant ACD. Den er vinkelret og har hypotenuse = 4 = V^A og en katete = 3 = b. Jeg håber du kan regne videre fra den betragtning med sinus relationerne eller evt. cosinusrelationerne.
Jeg kan ikke hjælpe dig bedre uden en tegning.
Svar #3
06. maj 2007 af HenrietteB (Slettet)
Jeg kan lige hjælpe dig lidt igang. Du ved, at halvdelen af vinklen A er 4. Derfor må vinklen A være 8. Så ved du, at C er 90 grader og du kan derfor finde B, som er 180-(A+C). Da du har én side kan du finde de resterende sider vha. sinus - eller cosrelationerne (det er jo en retvinklet trekant), og evt. pythagoras.
Svar #4
06. maj 2007 af Miss-Lang (Slettet)
altså der står i opgaven at jeg skal tegne en model af situationen... men...
Skriv et svar til: Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
