Matematik
Stamfunktion
07. maj 2007 af
qwertyuiasdfghjk (Slettet)
Hej alle.
En funktion f er bestemt ved:
f(x) = 3x2 – 21x + 30.
Jeg skal bestemme den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet P(2,42).
Jeg har prøvet med integralregning, men det giver mig ikke et ordentligt resultat - for jeg ved ikke hvordan jeg skal indsætte punktet.
Hvis jeg glemmer det med punktet bliver stamfunktionen jo bare:
x^3 - (21x^2)/2 + 30x
Er der nogen ideer til hvordan jeg kan løse opgaven?
Tak.
En funktion f er bestemt ved:
f(x) = 3x2 – 21x + 30.
Jeg skal bestemme den stamfunktion, hvis graf går gennem punktet P(2,42).
Jeg har prøvet med integralregning, men det giver mig ikke et ordentligt resultat - for jeg ved ikke hvordan jeg skal indsætte punktet.
Hvis jeg glemmer det med punktet bliver stamfunktionen jo bare:
x^3 - (21x^2)/2 + 30x
Er der nogen ideer til hvordan jeg kan løse opgaven?
Tak.
Svar #2
07. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Skal der ikke stå 3*x^2-21*x+30?
I så fald er stamfunktionen, lad os kalde den g(x) lig:
x^3-(21/2)*x^2+30*x+C, hvor C er en konstant, bestemt af udgangsbetingelserne.
Du sætter nu de opgivne værdier ind i udtrykket.
V.h.
Erik Morsing.
I så fald er stamfunktionen, lad os kalde den g(x) lig:
x^3-(21/2)*x^2+30*x+C, hvor C er en konstant, bestemt af udgangsbetingelserne.
Du sætter nu de opgivne værdier ind i udtrykket.
V.h.
Erik Morsing.
Svar #3
07. maj 2007 af qwertyuiasdfghjk (Slettet)
Jo:)
Okay. Så jeg indsætter x som 2 og y som 42.
Så får jeg:
42 = 26 + C , hvormed C er 16.
Men hvad skal jeg så bruge det til? Det er da ikke bar stmafunktionen er det?
Okay. Så jeg indsætter x som 2 og y som 42.
Så får jeg:
42 = 26 + C , hvormed C er 16.
Men hvad skal jeg så bruge det til? Det er da ikke bar stmafunktionen er det?
Svar #5
07. maj 2007 af qwertyuiasdfghjk (Slettet)
Årh:) Og så er det min stamfunktion - tak, den er jeg med på nu.
Skriv et svar til: Stamfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
