Matematik

Vektorregning

07. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)
Der er givet to vektorer:

Vektor A = (2;-2)

Vektor Blængde = 4

Vektor A + Vektor B = 8

Jeg skal bestemme vinklen mellem vektor a og vektor b - Hvordan gør jeg det?.

Jeg har ikke en reel vektor i matrix for Vektor B, og hvis jeg måler længden for vektor A giver det 2,28.
Så vidt jeg ved, giver 2.28 + 4 ikke 8?.

Jeg er lidt tabt,
Hvordan gør jeg?

Hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

Du skal bruge:
a*b=a(længde)*b(længde)*cos(v)

Prikproduktet af 2 vektorer er en skalar, så foreløbig sætter du
(2,-2)(x,y)=4*kvadratrod(8)*sin(v), eller:
2x-2y=ksin(v)

altså arcsin(v)=(2x-2y)/k, kvor k er det opgivne produkt.

V.h.
Erik Morsing

PS Nu håber jeg ikke der er juskefejl, for kommer de efter mig

Svar #2
08. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Hvad er k?.. Er ikke helt med på hvad det er præcis.

Svar #3
08. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Du har desuden ingen definition på x og y? - Skal de overhovedet medtages i ligningen?
Hvordan ser formlen du bruger ud?

Svar #4
08. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

Well, ligemeget - har fundet ud af det på en anden måde :). Tak for hjælpen ellers.

Men hvordan finder jeg så koordinaterne til vektor B? :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)

k skrev jeg blot for at forkorte 4*kvadratrod8

E.M.

Svar #6
08. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

1/4*pi... = 45 deg

Men hvordan beregner jeg så koordinaterne til vektor B, når jeg kun har de informationer. Har jo ikke en egentlig vektor i matrix for vektor b?

Svar #7
09. maj 2007 af Eagle-Eye (Slettet)

1/4*pi... = 45 deg

Men hvordan beregner jeg så koordinaterne til vektor B, når jeg kun har de informationer. Har jo ikke en egentlig vektor i matrix for vektor b?

Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.