Matematik

sandsynlighedsregning (binominalfordeling)

07. maj 2007 af yazahra (Slettet)
hejsaa alle sammen...

sidder her og laver math. men er gået i stå i en opgave som omhandler sandsynlighed :=)

håber nogen af jer kan hjælpe mig.


William spiller ludo og skal have en 6'er for at komme ud med en brik. Nu har han kastet 12 gange og har endu ikke fået en 6'er.
kan man påstå, at han har været meget uheldig????

håber i kan hjælpe
på forhånd TAK.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Sandsynligheden for ikke at få en sekser i 12 kast er

(5/6)^12 = 0,1122 = 11,22%

og det er vel en lille smule uheldigt.

Svar #2
07. maj 2007 af yazahra (Slettet)

det lyder måske lidt dumt, men hvordan eller hvor har du dette fra: (5/6)^12 ??

12 = antal gange han kastet

5/6 = ?????

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2007 af ibibib (Slettet)

5 ud af 6 tal er ikke en sekser.
Når du kaster terningen 1 gang er sandsynligheden 5/6 for ikke at få en sekser og 1/6 for t få en sekser.

Svar #4
07. maj 2007 af yazahra (Slettet)

ja nu er jeg med .... tak for hjælpen Kammerat :)

Svar #5
07. maj 2007 af yazahra (Slettet)

jeg har lige en opgave til, vil lige høre om det er rigtigt :S.

en familie har 5 børn
find sandsynligheden for at det bliver 3 piger og 2 drenge, hvis:

A)pige og drengefødsler er lige sandsynlige
B)hvis sandsynligheden or en dren er 51,3 %

min løsning:

a)nCr(5,3)= 10 og nCr(5,2)= 10

b) p=0,513 og n= antal

nCr(5,2)*0,513^2*0,487^5 = 0,07209


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej der en fejl i b)
nCr(5,2)*0,513^2*0,487^3 = 0,3040.

Du har ikke beregnet en sandsynlighed i a). Den skal løses på samme måde som b), men med p=0,5.

Svar #7
08. maj 2007 af yazahra (Slettet)

du mener p=0,05 ????

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, 50% = 0,5.

Skriv et svar til: sandsynlighedsregning (binominalfordeling)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.