Matematik

Parabel

08. maj 2007 af Cumano (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig med at løse denne opgave ?

En parabel har ligningen:

y=ax^2+3x-1

Tegn parablen for a-værdierne 3,1,-1 og -3.
bestem a så parablen får sit toppunkt på x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2007 af Esbenps

I første del sætter du bare a til de forskellige værdier og tegner den. I den anden del kender du formlen for toppunktets andenkoordinat: y = -d/(4a).

Hvad ved du om y, når parablens toppunkt ligger på x-aksen? Løs så ligningen y = -d/(4a) med hensyn til a.

Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.