Matematik
f'(x) og monotoni
13. april 2004 af
Pindeged (Slettet)
Jeg skal bestemmme f'(x) og monotoniforholdene for f.
f(x)=2x^2-7x+3/x-5
x er forskellig fra 5
Jeg får differentieret til følgende:
f'(x)=((2*2x-7)*(x-5)-(2x^2-7x+3)*1)/(x-5)^2
Monotoni:
f'(x)=0 <=> ((2*2x-7)*(x-5)-(2x^2-7x+3)*1)/(x-5)^2=0
Her går det vidst galt. Jeg forkorter til:
(-5x-9)/(x-5)^2=0
x=-9/5
X-værdien passer på ingen måde med min grafregners graf. Er der en der kan sige mig hvad det er jeg gør forkert?
f(x)=2x^2-7x+3/x-5
x er forskellig fra 5
Jeg får differentieret til følgende:
f'(x)=((2*2x-7)*(x-5)-(2x^2-7x+3)*1)/(x-5)^2
Monotoni:
f'(x)=0 <=> ((2*2x-7)*(x-5)-(2x^2-7x+3)*1)/(x-5)^2=0
Her går det vidst galt. Jeg forkorter til:
(-5x-9)/(x-5)^2=0
x=-9/5
X-værdien passer på ingen måde med min grafregners graf. Er der en der kan sige mig hvad det er jeg gør forkert?
Svar #1
13. april 2004 af erdos (Slettet)
Start med at forkorte f'(x). Når du skal sætte f'(x) lig nul, er det kun tælleren, der sættes lig nul. Prøv så!
Svar #2
13. april 2004 af Mads^^ (Slettet)
Tjaaaeh - Det er svært at sige når du ikke skriver mellemregninger, men her er hvad jeg får:
f'(x)=(2(x^2-10x+16))/(x^2-10x+25)
Du skal så finde ud af hvor tælleren er 0. dvs x^2-10x+16=0 <=> x=8 og x=2
f'(x)=(2(x^2-10x+16))/(x^2-10x+25)
Du skal så finde ud af hvor tælleren er 0. dvs x^2-10x+16=0 <=> x=8 og x=2
Svar #3
13. april 2004 af Pindeged (Slettet)
Sorry, men jeg kan overhovedet ikke få det til at passe... Ville en af jer ikke være så sød at forklare lidt nærmere?
Mine differentiering er altså helt forkert?
Mine differentiering er altså helt forkert?
Skriv et svar til: f'(x) og monotoni
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
