Matematik

MAT(plan)

13. april 2004 af Louise H (Slettet)
Hej

Er der lige en der gider hjælpe mig med en opgave den lyder som følgende:

I et koordinatsystem i planen er givet punkterne A(3,4), B(1,-2), og C(-2,5).

Bestem projektionen af vektor AC på vektor AB.

Bestem gradtallet for vinkel A i trekant ABC.

Bestem koordinatsættet til fodpunktet F for højden fra C på siden AB.

Bestem arealet af trekant ABC.

PÅ FORHÅND TUSIND TAK FOR HJÆLPEN:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2004 af Windcape (Slettet)

lol, du går da seriøst ikke i 3g. vel ?

detter er en 1.års opgaven

(men jeg kigger lidt på den)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2004 af Windcape (Slettet)

Arealet..

Opskriv datanen i en determinat, og udregne denne..

|3 4|
A = ½ * |1 -2|
|-2 5|
|3 4|

A = 15

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2004 af Windcape (Slettet)

ps. | stregner skulle være lige under hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2004 af Windcape (Slettet)

Vinkel A = 82,9 grader

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2004 af Windcape (Slettet)

vinkel A udregnes ved at bruge afstandsformlen, og derefter bruge cosinusrelationen.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2004 af Windcape (Slettet)

projektionen AC, udregnes ved at divedere prikproduktet a*b med,
(den numeriskeværdi af a) i anden.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2004 af Windcape (Slettet)

ups, fejl

projektionen AC, udregnes ved at divedere prikproduktet a*b med,
(den numeriskeværdi af a) i anden, ganget med vektor a.


(havde glemt at gange med vektor a)

Svar #8
13. april 2004 af Louise H (Slettet)

Okay..men det er ret forvirrende det du skriver her, vil helst have hjælp af andrer!

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok mit bud ville være at du lige startede med at finde vektor AC og vektor AB når du så har gjordt det kan du lige skrive tilbage:)

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2004 af Windcape (Slettet)

jaa, altså.. jeg er jo også KUN 1.års

men det er besværligt at skrive formler i ren text..

Svar #11
13. april 2004 af Louise H (Slettet)

Okay...AC bliver (-5,1) og AB(-2,-6) ikke sandt?

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. april 2004 af kyllerylle (Slettet)

ja det er rigtigt! så har du en formel for projektion i planen i dein formelsamling:) (gider ik at skrive op:))

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Du har en formel for projektion af vektor på vektor. Kig i din formelsamling.

Vinkel A findes som vinklen mellem AC og AB. Det har du også en formel for.
(noget med cos :D)

Fodpunktet F på højden fra C er vinkelret på linien AB. For at finde punktet må du finde nogle udtryk for højden og for linien AB. Nemmest er nok ligning og parameterfremstilling. Disse skær du så og finder en t-værdi.

Spørg igen hvis der er problemer...

Svar #14
13. april 2004 af Louise H (Slettet)

Ok jeg prøver lige...

Svar #15
14. april 2004 af Louise H (Slettet)

Hej

Jeg har fået regnet på det, jeg fik Projektionen af vektor AC på AB til
(-1/5 -3/5) er det nu rigtigt?

Vinklen har jeg fået til 82,87 grader

Men jeg kan stadig ikke finde ud af hvordan jeg skal bestemme koordinatsættet til fodpunktet F for højden fra C på siden AB!

Nogen der kan hjælpe mig?

Svar #16
14. april 2004 af Louise H (Slettet)

INGEN??

Svar #17
14. april 2004 af Louise H (Slettet)

PLEASE!

Brugbart svar (0)

Svar #18
10. maj 2005 af Markus (Slettet)

Jah, hvordan beregnes fodpunktet F?

Brugbart svar (0)

Svar #19
10. maj 2005 af erdos (Slettet)

#18: Skal du selv lave opgaven, eller vil du blotte hjælpe en, der spugte for over ét år siden?

Brugbart svar (0)

Svar #20
10. maj 2005 af Markus (Slettet)

Evt. OF=OA+AF=OA+(AC på AB) ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.