Matematik

retvinklet trekant

10. maj 2007 af LarsUlri (Slettet)
opgaven lyder:

I en retvinklettrekant er den længste katate 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste.

Bestem længden af den korteste.

HJÆLP!

har fundet frem til at sidderne i trekanten er: x, 3x, 3+x

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Pythagoras.

Svar #2
10. maj 2007 af LarsUlri (Slettet)

x=x+3-3x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej da:
(x+3)² = x² +(3x)²

Svar #4
10. maj 2007 af LarsUlri (Slettet)

jaja...men skal jeg så ikke isolere x^2?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Det bliver til en andengradsligning.

Svar #6
10. maj 2007 af LarsUlri (Slettet)

(x+3)² = x² +(3x)² <=> (3x)²-(x+3)² = x² <=> x=((3x)²-(x+3)²)^1/2 <=> x= (3x)-(x+3)


hvad er forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2007 af allan_sim

#6.
Det gælder ikke, at

(a^2-b^2)^(1/2) = a-b

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Der er flere fejl, også fortegnsfejl.

Du skal benytte at
(x+3)² = x²+6x+9
(3x)² = 9x²
til at reducere ligningen til
(x+3)² = x² +(3x)² <=>
x²+6x+9 = x² + 9x² <=>
0 = 9x²-6x-9

Svar #9
11. maj 2007 af LarsUlri (Slettet)

er det sidste svaret eller hvad gør man så?

Diskriminant formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal løse andengradsligningen som du plejer at løse andengradsligninger. Det er vel det som du kalder diskriminant formlen.

Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.