Matematik

HJÆLP!

12. maj 2007 af bobop (Slettet)
Jeg skal have omskrevet 9x^2-12x+4 til formen (ax+b)^2

Jeg tror jeg får brug for at få forklaret hvert eneste trin af udregningen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Det er ikke god tone at skrive "hjælp" som overskrift herinde - lav en ordentlig overskrift..

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2007 af Allie (Slettet)

#1
Lige mine ord. Eller noget i samme stil i hvert fald...

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2007 af mathon


(ax-b)^2 = a^2x^2 - 2abx + b^2

a^2x^2 - 2abx + b^2
3^2x^2-2*3*2x+2^2, hvoraf

a = 3 og b = 2

(3x-2)^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2007 af holretz (Slettet)

Dette smagsdommeri har den naturlige forklaring at det ellers er umuligt for brugerne at navigere i indlæggene - overvej hvad der ville ske hvis alle skrev den slags overskrifter..

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2007 af Fr00gi (Slettet)

Svar ham nu bare istedet for det der.

Jeg tror det er
(3x-2)^2
Du kan tjekke det ved at bruge krabbemetoden.
(a+b)^2=(a+b)*(a+b)

(a+b)*(a+b) = a^2 + 2ab + b^2

Du bør læse på kvadratsætningerne og huske dem. I dit tilfælde bliver det.
(3x-2)*(3x-2)

Så først ganger du 3x med hinanden, det giver 9x^2

Så ganger du 3x med -2, det giver -6x

Så ganger du igen, -2 * 3x, det giver også -6x

Så ganger du -2 med -2, hvilket blot giver 4



Til sidst lægger du -6x sammen med -6x hvilket giver -12x og til slut får du

(3x-2)^2 = 9x^2-12x+4

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2007 af hiat (Slettet)

Enig med holretz.
Der står faktisk: "Giv dit indlæg et sigende navn. Titler som: "Hjælp" og "Haster" er bandlyste."
Man kan selvfølgelig minde spørgeren om det, og så hjælpe vedkommende :) Men man skal jo lære det på en eller anden måde.

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2007 af Kim Svenningsen (Slettet)

Skrig om "Hjælp" virker udmærket og tilsyneladende hurtigt. Hvem ville ikke hjælpe "A Damsel in Distress"? Gentlemen og Kloge-Åger er der nok af endnu.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2007 af Romulus (Slettet)

Jeg kan kun tilslutte mig de personer, der kritiserer valget af overskrift i denne tråd. Det er en overtrædelse af retningslinjerne for forum, og det vil vi naturligvis gerne sætte en stopper for ;)

Svar #9
13. maj 2007 af bobop (Slettet)

SLAP DOG AF:: DET ER BARE EN OVERKRIFT

Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.