Matematik
Faktorisering
13. maj 2007 af
bobop (Slettet)
Bestem rødderne i andengradspolynomiet f(x)=x^2+x-6
og faktoriser polynomiet.
Jeg tror jeg får brug for at få det udskåret i pap, da jeg er dårlig til at forstå ting.
og faktoriser polynomiet.
Jeg tror jeg får brug for at få det udskåret i pap, da jeg er dårlig til at forstå ting.
Svar #1
13. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Løs ligningen x^2+x-6 = 0. Så har du fundet rødderne.
Faktoriser: Benyt
f(x) = A(x-x1)·(x-x2),
hvor x1 og x2 er rødderne.
Faktoriser: Benyt
f(x) = A(x-x1)·(x-x2),
hvor x1 og x2 er rødderne.
Svar #2
13. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Vi starter med at finde rødderne:
a = 1
b = 1
c = -6
d = b^2 - 4*a*c
d = 1^2 - 4 * 1 * (-6)
d = 25
x1 = (-b + sqrt(d))/(2a)
x2 = (-b - sqrt(d))/(2a)
x1 = 2 v x2 = -3
Når man skal faktorisere, har vi formen:
a(x-r1)*(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne i polynomiet.
1(x-2)(x+3), hvor man ikke behøver at skrive 1-tallet, så (x-2)*(x+3), hvis du ser ganger paranteserne, vil du have den funktion, du startede med at have.
a = 1
b = 1
c = -6
d = b^2 - 4*a*c
d = 1^2 - 4 * 1 * (-6)
d = 25
x1 = (-b + sqrt(d))/(2a)
x2 = (-b - sqrt(d))/(2a)
x1 = 2 v x2 = -3
Når man skal faktorisere, har vi formen:
a(x-r1)*(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne i polynomiet.
1(x-2)(x+3), hvor man ikke behøver at skrive 1-tallet, så (x-2)*(x+3), hvis du ser ganger paranteserne, vil du have den funktion, du startede med at have.
Skriv et svar til: Faktorisering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
