Matematik

wire(kræfter)

13. maj 2007 af martin232 (Slettet)
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=45447

Hvad skal man stille op med sådan en?

kan det også godt passe at i wiren fra A til C og i wiren fra A til B, er der lige stor kraft?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2007 af Mimical (Slettet)

Linket virker ikke

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2007 af DanniBred (Slettet)

#1 - det er fordi du skal have "aid=1&pid=2&loadid=45447" sat ind bagefter.

Her er et direkte http://peecee.dk/?id=45447 det kan du bare trykke på :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2007 af DanniBred (Slettet)

og hvis du hellere vil have det i billedform http://peecee.dk/?id=45292

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2007 af holretz (Slettet)

Da de to snore ikke er lige lange er vinklerne heller ikke ens, og kræfterne er så heller ikke ens

Svar #5
13. maj 2007 af martin232 (Slettet)

men hvad skal man gøre for at beregne den? http://peecee.dk/?id=45447

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2007 af sheaf (Slettet)

Såfremt punkt A er i hvile er kraftsummen deri nul. Derfor er summen af projektionerne af F_AB og F_AC på lodret lig med F=10kN og summen af projektionerne af F_AB og F_AC på vandret lig nul.

Til bestemmelse af projektionerne kræves f.eks. vinkel B og C. De bestemmes f.eks. udfra relationerne

tan(B) = |A'A|/|A'B|

tan(C) = |A'A|/|A'C|

hvor A' er det punkt der ligger lodret over A. På tegningen er disse tre længder oplyst direkte.

Udtryk de ovenfor nævnte kraftsummer som:

|F_AB|sin(B) + |F_AC|sin(A) - |F| (proj. på lodret) = 0

|F_AB|cos(B) - |F_AC|cos(C) = 0

og løs de to ligninger med to ubekendte. Bemærk at der ved opstilling af ligningerne (arbitrært) er valgt lodret opad henholdsvis vandret mod venstre som positive retninger for kræfterne.

Skriv et svar til: wire(kræfter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.