Matematik
Logaritme
14. maj 2007 af
Cumano (Slettet)
Hej har godt nok lagt dette indlæg ind før, men kunne godt være, at der var nogen der ikke havde set det:D så lægger det lige ind igen, da jg meget gerne vil vide om det er rigtig, så jeg kan skrive det ind..
Opgave lyder:
Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lystintensiteten med dybden. For en ren og klar sø gælder, at lystintensiteten L er bestemt ved :
L=100*0,69^x,
Hvor x er dybden, målt i meter under søens overflade.
a) Bestem lystintensiteten i 2,5 meters dybde.
Svar : L=100*0,69^2,5
= 39,55 m ?
b) Bestem halveringskonstanten for L, og forklar, hvad dette tal fortæller om lystintensiteten.
Svar: Log(½) / Log(0,69) = 1,868 ?
c) Hvor mange % aftager lystintensiteten i søen, når dybden vokser med 1,0 meter?
nogen der kan hjælpe her?
Opgave lyder:
Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lystintensiteten med dybden. For en ren og klar sø gælder, at lystintensiteten L er bestemt ved :
L=100*0,69^x,
Hvor x er dybden, målt i meter under søens overflade.
a) Bestem lystintensiteten i 2,5 meters dybde.
Svar : L=100*0,69^2,5
= 39,55 m ?
b) Bestem halveringskonstanten for L, og forklar, hvad dette tal fortæller om lystintensiteten.
Svar: Log(½) / Log(0,69) = 1,868 ?
c) Hvor mange % aftager lystintensiteten i søen, når dybden vokser med 1,0 meter?
nogen der kan hjælpe her?
Svar #1
14. maj 2007 af Madsst (Slettet)
c) Undersøg procentvis vækst fra m til m + 1
L(m)=100*0,69^m
L(m+1)=100*0,69^(m+1)
Procentvise vækst: (L(m+1) - L(m)) / L(m)
= L(m+1)/L(m) - 1 = 100*0,69^(m+1)/(100*0,69^m) - 1
= 0,69^(m+1) / 0,69^m - 1 = 0,69 - 1 = -0,31
L(m)=100*0,69^m
L(m+1)=100*0,69^(m+1)
Procentvise vækst: (L(m+1) - L(m)) / L(m)
= L(m+1)/L(m) - 1 = 100*0,69^(m+1)/(100*0,69^m) - 1
= 0,69^(m+1) / 0,69^m - 1 = 0,69 - 1 = -0,31
Skriv et svar til: Logaritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
