Matematik

Differential regning

17. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe med hvordan man differentiere f(x)=x^2 - 3x - 4 /x^2+1 ?? :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2007 af sprit (Slettet)

Du mangler vist nogle parenteser :)

Når det er sagt, så er der en regneregel for differentiering af en brøk.

Svar #2
17. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ja så langt kom jeg også til, men jeg går i stå når jeg prøver at differentiere den efter brøkreglen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2007 af Musen12 (Slettet)

Brøkreglen ser sådan ud:
(f/g)´(x)= f´(x)*g(x)-f(x)*g´(x) / (g(x))^2

x¨2-3x-4 = f x^2+1 = g

Hvor du først skal differentiere f, og lader g være, så lader du så f stå som det er, og differentiere g.

Håber det hjalp lidt:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2007 af mathon

f(x) = (x^2 - 3x - 4) /(x^2+1)

du sætter:

g(x) = x^2 - 3x - 4
h(x) = x^2+1

hvoraf

g'(x) = 2x - 3
h'(x) = 2x

og benytter

f'(x)= (g(x)/h(x))' = [g'(x)*h(x) - g(x)*h'(x)]/(h(x))^2

Svar #5
17. maj 2007 af omallycat (Slettet)

tusind tak for metoden!
Jeg får: -9x^2-5x-3 / (x^2+1)^2 er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2007 af mathon

Jeg får: -9x^2-5x-3 / (x^2+1)^2 er det rigtigt?

Nej!


f'(x) = (3x^2+10x-3) /(x^2+1)^2

Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.