Andre fag

Bestå Studentereksamen

18. maj 2007 af graci (Slettet)
Hejsa, er det rigtig at man skal have 6,0 både i årskarakter og eksamenskarakterne? Hvad med idræt, musik og billedkunst de tæller jo en halv, så hvis man har fået 7 i allesammen er det så 3,5 ved årskarakter og 3,5 ved eksamenskarakter?
Håber nogle kan hjælpe mig, for jeg er bange for ikke at bestå!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2007 af allan_sim

#0.
Ja, det er rigtigt, at man skal have 6,0 i begge kolonner. Idræt, musik og billedkunst medtælles kun blandt årskaraktererne - i dit tilfælde med hver 3,5 som du skriver. Til gengæld skal man så huske at trække 1,5 fra det samlede antal karakterer (3 gange 0,5).

Skriv dine årskarakterer ind i nedenstående skema for at se gennemsnittet for disse. Smid årskarakterer fra fag du ikke har været til eksamen i over i eksamenskarakterkolonnen og udfyld denne efterhånden som du får dine eksamenskarakterer:

Matematisk:
https://home.eg-gym.dk/scripts/elever/karakter/bevis/matbevis.asp

Sproglig:
https://home.eg-gym.dk/scripts/elever/karakter/bevis/sprbevis.asp


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2007 af blackduck (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på jeg forstår dit spørgsmål. Her er to sider hvor du kan prøve at udregne dit snit ud:

Matematisk linje:
https://home.eg-gym.dk/scripts/elever/karakter/bevis/matbevis.asp

Sproglig linje:
https://home.eg-gym.dk/scripts/elever/karakter/bevis/sprbevis.asp

Grunden til at man siger idræt, musik og billedkunst tæller halv er vel bare fordi de ikke overføres til eksamenskaraktere.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2007 af allan_sim

#2.
Nej, ikke helt. De tre fag overføres ganske rigtigt ikke, men de har også kun halv vægt blandt årskaraktererne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Er der ikke noget med at de fag man har på B og C niveau vægter mindre end ens A fag. og derfor tæller mindre når man skal regne ens snit ud??

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Er der ikke noget med at de fag man har på B og C niveau vægter mindre end ens A fag. og derfor tæller mindre når man skal regne ens snit ud??

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2007 af 3700-Line (Slettet)

Er der ikke noget med at de fag man har på B og C niveau vægter mindre end ens A fag. og derfor tæller mindre når man skal regne ens snit ud??

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2007 af allan_sim

#4.
Jo, det gælder folk på den nye ordning. Tråden her drejer sig om den gamle ordning, og det er nok en god idé at holde tingene adskilt.

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2007 af sam* (Slettet)

Men man går op i gennemsnittet på ny reform, ikke? Hvad hvis ens gennemsnit er bestået på den nye, men er dumpet på den gamle reform.. gælder det så stadig?

Hilsen

Sam

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2007 af allan_sim

#8.
Et gennemsnit der er dumpet på den gamle reform, er også dumpet på den nye reform.

Om man går op i gennemsnit ved konverteringen kommer an på, hvor man lå før.

Se nærmere på

http://www.uvm.dk/nyskala/omr.htm

Svar #10
18. maj 2007 af graci (Slettet)

Tak for jeres hjælp, men jeg forstår ikke hvad du mener med at de trækker 1,5 ens karakter, er det samlede årskarakter eller kun de enkelte tre fag?

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. maj 2007 af allan_sim

#10.
Blandt årskaraktererne har du tre hver der kun har vægt 1/2. Normalt tager man summen af alle karaktererne og dividerer med antallet for at finde gennemsnittet. Eftersom disse tre fag kun tæller halvt, er de kun betragte som hver et halvt fag i antallet også. Så når vi tæller det samlede antal karakterer op, tæller vi disse med men trækker 1,5 fra (0,5 for hver af dem).

Eksempel

Du får 12 årskarakterer i alt, hvor tre af dem er i idræt, billedkunst og musik. Dvs. du har 9 normale karakterer og så de 3, der kun tæller halvt. Alt i alt er der 9+3*0,5=12-3*0,5=10,5 karakterer.

Lad os sige, at du får følgende karakterer

Idræt: 8
Billedkunst: 7
Musik: 9
Fag 4: 8
Fag 5: 10
Fag 6: 6
Fag 7: 6
Fag 8: 8
Fag 9: 8
Fag 10: 7
Fag 11: 7
Fag 12: 6

Dit samlede snit af årskaraktererne udregnes da som

Sum/Antal

hvor

Sum = 0,5*8+0,5*7+0,5*9+8+10+6+6+8+8+7+7+6

og

Antal = 12-3*0,5

Dermed er snittet for åskaraktererne

78/10,5 ~ 7,4

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. maj 2007 af Kris18 (Slettet)

Det er noget forbandet sludder.. Undskyld tonen, men så er det sagt. At karakteren tæller halvt vil bare sige, at man kun får årskarakter, men den bliver ikke overført som eksamenskarakter. Ikke noget med halveringer eller noget.

ex.
års: eks:
Billedkunst 8 #
Idræt 10 #
Historie 9 9
Dansk 8 10

gns. 8,75 9,5

samlet gennemsnit: (8,75+9,5)/2 = 9,125

Det vil altså sige, at karakteren kun betyder halvt så meget som de andre, da de kun er i den ene kolonne. Det samme gælder i øvrigt SSO karakteren, der kun tæller i "eksamens"kolonnen.

Jeg så i øvrigt tidligere, at der var een der spurgte om, hvad man skulle gøre, hvis man bestod på den gamle skala, men dumpede efter omregningen. Dette sker naturligvis IKKE.

De omregner simpelthen vores gennemsnit! IKKE vores enkelte karakterer. 8- og 9-taller bliver altså ikke til 7-taller på den nye. De omregner vores samlede gennemsnit og består man på den gamle, er man slf også bestået på den nye.

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. maj 2007 af allan_sim

#12.
Måske burde du overveje din tone og finde ud af, hvilken type person det er, du beskylder for at sludre.

Jeg henviser til eksamensbekendtgørelsen for gammel ordning:

"§ 53. Årskaraktererne påføres årskarakterlister, der underskrives af faglærererne. Når rektor har modtaget de underskrevne årskarakterlister, er årskaraktererne endelige. Årskarakterer, der kan indgå i en studentereksamen, kan herefter kun ændres af ministeriet. Af alle årskarakterer, der indgår i en studentereksamen, udregnes et gennemsnit med én decimal. Når årskaraktererne i idræt, musik og billedkunst som obligatoriske fag indgår i studentereksamen, indgår de i udregningen hver med vægten 0,5."

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. maj 2007 af paula87 (Slettet)

Ja, men det betyder jo stadig bare at de ikke bliver overført. Hvis du fx får 9 i historie og ikke skal til eksamen i det bliver det til to 9 taller. Et 9 tal som årskarakter og et som eksamenskarakter. Hvis du får 9 i fx musik er det kun ET nital fordi den ikke bliver overført til eksamenskarakter. Ligesom SSO! Det fremgår også af din henvisning fra eksamensbekendtgørelsen! Der er IKKE noget med alle mulige mærkelige regnestykker!

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. maj 2007 af allan_sim

#14.
§53 taler _kun_ om årskarakterer og hvordan gennemsnittet af disse udregnes. Den udtaler sig overhovedet ikke om overførsler til eksamenskarakterkolonnen.

I kan jo blot prøve de eksempler der i tråden på det link som er i indlæg #2.

#12 skal give et afrundet gennemsnit på 8,8 med den rene metode (8,75 afrundes til 8,8), mens det giver 8,7 med min metode. Hvad giver programmet?

Tilsvarende med #11. Et rent gennemsnit er 7,5, mens et vægtet snit er 7,4. Hvad giver programmet?

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. maj 2007 af Kris18 (Slettet)

#15

Hvis programmet benytter sig af din metode, er det jo klart for enhver, at du får ret. Men det ændrer ikke på det faktum, at ens endelige snit afhænger af gennemsnittet mellem årskaraktererne og eksamenskaraktererne. Og af den grund har din udregning en fejl på decimalerne.

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. maj 2007 af allan_sim

#16.
Programmet er ikke mit, skal jeg lige tilføje, så jeg kender ikke algoritmen bag. Jeg kan blot konstatere, at programmet får samme facit som mig.

Men hold du blot fast i dit synspunkt. Jeg har svaret på det spørgsmål 100 gange før og vil lade det være op til brugerne, hvem de vil stole på. En tilfældig gymnasieelev, der ikke kan finde ud af at læse bekendtgørelsen eller en gymnasielærer, der er forpligtet på at kende paragrafferne, qua vedkommendes arbejde som studievejleder.

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. maj 2007 af Kris18 (Slettet)

Jeg har læst bekendtgørelsen og vil ikke indlede en sådan mudderkastning, som du så ivrigt søger lige nu..

Den forklaring jeg har fået, er blevet givet os af vores rektor, der er den øverste instans (som du sikkert er bekendt med). Derfor vil jeg stole på hendes forklaring.

"der ikke kan finde ud af at læse bekendtgørelsen" finder jeg i øvrigt stødende og vil anmode dig om ikke at komme med sådanne postulationer, førend du har gjort dig klog på, om sagen vitterligt er, sådan som du har opfattet den.

Brugbart svar (0)

Svar #19
25. maj 2007 af allan_sim

#18.
Lad os bare stoppe her. Så kan du selv vurdere, om "Det er noget forbandet sludder" ikke er i samme tone, som du beskylder mig for.

Det er selvfølgelig ærgerligt, at din rektor siger sådan, og jeg kunne godt sende et svar fra undervisningsministeriets eksamenskontor, men det gider jeg ikke bruge min tid på.

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. maj 2007 af allan_sim

#19.
Men jeg kan da lige sige, at du hellere må korrekse Viborg Kateralskole også så (og en hel masse andre sikkert):

http://www.viborgkatedralskole.dk/?pageID=365

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.