Matematik
differialregning2
19. maj 2007 af
Atomalf333 (Slettet)
hej jeg har været ved at læse op på mine svagepunkter i matematik...
og har altid haft besvære med cirkelligning..
jeg har en opgave, jeg gerne vil have løst som hedder
x^2-6x+y^2-8y=0
bestem centrum og radius, så i facit listen gav 3,4 og radius 5..men kan squ ik lige gennemskue hvordan man kommer frem til det..hvis der er nogen derude der kunne give mig et hint ville jeg være taknemlig..
og har altid haft besvære med cirkelligning..
jeg har en opgave, jeg gerne vil have løst som hedder
x^2-6x+y^2-8y=0
bestem centrum og radius, så i facit listen gav 3,4 og radius 5..men kan squ ik lige gennemskue hvordan man kommer frem til det..hvis der er nogen derude der kunne give mig et hint ville jeg være taknemlig..
Svar #1
19. maj 2007 af mathon
x^2-6x+y^2-8y=0
x^2-6x = (x-3)^2-3^2 = (x-3)^2-9
y^2-8y = (y-4)^2-4^2 = (y-4)^2-16
hvoraf
(x-3)^2-9+(y-4)^2-16=0
(x-3)^2+(y-4)^2 = 5^2 til sammenligning med
(x-a)^2+(y-b)^2 = r^2
x^2-6x = (x-3)^2-3^2 = (x-3)^2-9
y^2-8y = (y-4)^2-4^2 = (y-4)^2-16
hvoraf
(x-3)^2-9+(y-4)^2-16=0
(x-3)^2+(y-4)^2 = 5^2 til sammenligning med
(x-a)^2+(y-b)^2 = r^2
Svar #3
19. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Hvis du har lidt svært ved cirkelligningen, så kan du dele den op i to halvdele:
den ene halvdel over x-aksen med koordinatpunktet:
(x,(3+((9-y^2+8*y)^(-1/2)) og den anden halvdel af grafen med den anden rod.
Jeg tror, det hjælper på det i starten, men ellers har mathon givet dig både centrum og radius. Det vigtige er, at du kan se, hvorfor det må være sådan!!
V.h.
Erik Morsing.
den ene halvdel over x-aksen med koordinatpunktet:
(x,(3+((9-y^2+8*y)^(-1/2)) og den anden halvdel af grafen med den anden rod.
Jeg tror, det hjælper på det i starten, men ellers har mathon givet dig både centrum og radius. Det vigtige er, at du kan se, hvorfor det må være sådan!!
V.h.
Erik Morsing.
Svar #4
19. maj 2007 af Atomalf333 (Slettet)
tusind tak..fundet ud af..jeg vidst også skal have styr på produkt reglerne ;)
Skriv et svar til: differialregning2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
