Matematik
potensielle
20. maj 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hej
hvis jeg trækker potensielle funktion i mundtlige eksam og skal til at starte med at sige
Når x-værdien vokser med en konstant procent så vokser eller falder y-værdien også med en konstant procent.
Eksponentielle funktioner har altid en forskrift der siger: y= b * x a
a= eksponenten har a ikke endelige en anden navn end eksponenten
x= roden som er positiv
b= er positiv som skærer y aksen
a og b er konstante tal
b bestemmer væksthastigheden sammen med a.
er det fint nok med at starte med det
hvis jeg trækker potensielle funktion i mundtlige eksam og skal til at starte med at sige
Når x-værdien vokser med en konstant procent så vokser eller falder y-værdien også med en konstant procent.
Eksponentielle funktioner har altid en forskrift der siger: y= b * x a
a= eksponenten har a ikke endelige en anden navn end eksponenten
x= roden som er positiv
b= er positiv som skærer y aksen
a og b er konstante tal
b bestemmer væksthastigheden sammen med a.
er det fint nok med at starte med det
Svar #1
20. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)
I en potensfunktion er det en forudsætning at b>0 , derfor skulle den ikke gerne skære y-aksen, medmindre jeg husker helt forkert.
Svar #2
20. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
nå så jeg skal ike skrive skærer y aksen
har endelige a og b ikke et navn ligesom i eksponentielle fuktion har
a = kaldes også fremskrivnings faktor, som bestemmer vækstens størrelse og dermed hvordan buen krummer fremskrivnings faktor fortæller når x vokser med 1
b = startværdi /fortæller hvor grafen skærer y-aksen
x = kaldes antal terminer
har endelige a og b ikke et navn ligesom i eksponentielle fuktion har
a = kaldes også fremskrivnings faktor, som bestemmer vækstens størrelse og dermed hvordan buen krummer fremskrivnings faktor fortæller når x vokser med 1
b = startværdi /fortæller hvor grafen skærer y-aksen
x = kaldes antal terminer
Svar #3
20. maj 2007 af peberdelfinen (Slettet)
Så vidt jeg ved har de ikke nogle specielle navne... bare a og b
Skriv et svar til: potensielle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
