Matematik
andengradsligning..
20. maj 2007 af
Cille-muus (Slettet)
Hej. Kan ikke selv komme videre, synes der er noget galt med det resultat jeg får. Nogen der lige kan hjælpe lidt?
På forhånd tak!
Bestem c så ligningen x^2 + 4x + c = 0 har netop én løsning.
Jeg har sagt:
d= 4^2-4*1*c = 16 - 4c
c = 4 ?
Men når jeg så sætter det ind i ligningen, giver det nemlig ikke 0. Har jeg gjort noget galt her?
På forhånd tak!
Bestem c så ligningen x^2 + 4x + c = 0 har netop én løsning.
Jeg har sagt:
d= 4^2-4*1*c = 16 - 4c
c = 4 ?
Men når jeg så sætter det ind i ligningen, giver det nemlig ikke 0. Har jeg gjort noget galt her?
Svar #1
20. maj 2007 af LBoogie (Slettet)
Én løsning når d = 0
0 = 4^2 - ^4*1*c
0 = 16 - 4c
4c = 16
c = 4
Dvs. når c = 4 giver ligningen netop én løsning.
0 = 4^2 - ^4*1*c
0 = 16 - 4c
4c = 16
c = 4
Dvs. når c = 4 giver ligningen netop én løsning.
Skriv et svar til: andengradsligning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
