Matematik

Vektorregning

21. maj 2007 af sofie_89 (Slettet)
Hej. Nogen der kan hjælpe mig?

En cirkel har centrum i punktet C(10,5) og indeholder punkterne A(0,0) og B(20,0).

1. Beregn radius af cirklen.

Kan man ikke bare nøjes med at bestemme afstanden fra punkt A til C, da vi kender alle punkternes koordinater? Hvordan er det nu man gør?

2. Bestem en ligning til tangenten t til cirklen i punktet B.
Skal man her bruge formlen for tangentligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Radius er afstanden mellem C og A eller B.

Linjen gennem B og C står vinkelret på tangenten i B.
Herved findes hældning for tangent, og tangentligningen bruges.

Svar #2
21. maj 2007 af sofie_89 (Slettet)

Tak.
Men hvordan beregner jeg så radius af cirklen, hvis jeg vælger at tage afstanden mellem C og A?

Er det så noget med at jeg skal trække C fra A? :S Kan ikke helt huske det..

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2007 af eightx2 (Slettet)


- hvor det ene punkt er (x1,y1) og det andet (x2,y2).

Svar #4
21. maj 2007 af sofie_89 (Slettet)

Dvs. det ene punkt (x1,y1) er C eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2007 af eightx2 (Slettet)

Yes

Svar #6
21. maj 2007 af sofie_89 (Slettet)

er det ikke bare:

kvadratroden af : (20-10)^2+(0-5)^2 ?


Svar #7
21. maj 2007 af sofie_89 (Slettet)

den sidste opgave - det med at bestemme ligning for tangent.

Jeg ved at at formlen for tangentligningen er:

y=a(x-x_0)+y_0

Hvordan kan man egentlig bestemme en ligning, når man ikke har fået oplyst nogen funktion? Eller gælder det kun ved grafer?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. maj 2007 af filleellif (Slettet)

Du kender hældningen (a), og du kender et punkt (nemlig B(20,0) ). Bare sæt ind og du har tangentens ligning

Svar #9
22. maj 2007 af sofie_89 (Slettet)

Kender jeg hældningen?

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. maj 2007 af mathon


cirkeltangent:

(xo-c1)(x-c1) + (yo-c2)(y-c2) = r^2

(20-10)(x-10) + (0-5)(y-5) = 125

Svar #11
22. maj 2007 af sofie_89 (Slettet)

Okay tak, men jeg har udregnet radius i cirklen. Jeg mangler bare at bestemme en ligning for tangenten t :/

Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.