Matematik
vækstrate
22. maj 2007 af
Alcone (Slettet)
Jeg har en opgave som driller mig. Ligemeget hvor meget jeg prøver, kan jeg altså ikke lave hele opgaven. Jeg har prøvet at beregne b). Nogen der kan hjælpe mig med at se på den og hjælpe mig med de to andre - a) og c)
På forhånd tak!
Udviklingen i verdens befolkning havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.
a) Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2% om året efter 1960.
I 2004 var der 6 milliarder mennesker i verden.
b) Hvor mange mennesker vil der være i verden i 2050, hvis væksten fortsætter med at være 1% om året efter 2004?
Min beregning: 2050-2004 = 46 år
6.000.000.000*0,01 = 60.000.000
<--> 60.000.000 * 46 = 2.760.000.000 mennesker i 2050 hvis væksten altså fortsætter med at være 1% om året efter år 2004.
I en model for udviklingen i verdens befolkningstal antages det, at der er en lineær sammenhæng mellem vækstraten og tiden (målt i antal år efter 1960).
c) Hvornår er vækstraten ifølge modellen nået ned på 0,1%?
På forhånd tak!
Udviklingen i verdens befolkning havde i 1960 en årlig vækstrate på 2%, mens den årlige vækstrate i 2004 var 1%.
a) Bestem fordoblingstiden for væksten i verdens befolkningstal, hvis vækstraten havde fortsat med at være 2% om året efter 1960.
I 2004 var der 6 milliarder mennesker i verden.
b) Hvor mange mennesker vil der være i verden i 2050, hvis væksten fortsætter med at være 1% om året efter 2004?
Min beregning: 2050-2004 = 46 år
6.000.000.000*0,01 = 60.000.000
<--> 60.000.000 * 46 = 2.760.000.000 mennesker i 2050 hvis væksten altså fortsætter med at være 1% om året efter år 2004.
I en model for udviklingen i verdens befolkningstal antages det, at der er en lineær sammenhæng mellem vækstraten og tiden (målt i antal år efter 1960).
c) Hvornår er vækstraten ifølge modellen nået ned på 0,1%?
Svar #1
22. maj 2007 af ibibib (Slettet)
a) T2 = log(2)/log(1,02)
b) Regn i milliarder: 6·1,01^46
c) (x1,y1)=(0, 2) og (x2,y2)=(46, 1).
Beregn a og b for den lineære funktion og løs ligningen y=0,1.
b) Regn i milliarder: 6·1,01^46
c) (x1,y1)=(0, 2) og (x2,y2)=(46, 1).
Beregn a og b for den lineære funktion og løs ligningen y=0,1.
Skriv et svar til: vækstrate
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
