Matematik

differencetialligning!

24. maj 2007 af hoppus (Slettet)
hvordan løser jeg denne opg?:

y´´= -(1/25) y

Grafen for f går igennem punkterne A(0,3) og B((5pi)/2,2)


er der nogen der kan hjælpe----på forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af mathon


y = A*cos(0,2x+b)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. maj 2007 af mathon

3 = A*cos(0,2*0+b)
2 = A*cos(0,2*((5pi)/2)+b)

giver to ligninger af 1. grad i A og b

Svar #3
24. maj 2007 af hoppus (Slettet)

hvordan når du ferm til y = A*cos(0,2x+b), kender løsningsformlen, men det er jo differentieret to gange....og jeg kender ikke løsningsformlen til løsningsformlen....

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2007 af mathon


y = A*cos(0,2x+b)

y' = -A*sin(0,2x+b)*0,2 = -0,2*A*sin(0,2x+b)

y'' = -0,2*A*cos(0,2x+b)*0,2 = -0,2^2*[A*cos(0,2x+b)]

y'' = -(1/5)^2*y

y'' = -(1/25)*y

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

På http://www.matlex.dk/difflign.html kan du læse mere om løsning af ordinære differentialligninger af anden orden.

Svar #6
24. maj 2007 af hoppus (Slettet)

tusinde tak for svarene!

Skriv et svar til: differencetialligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.