Matematik

Regneproblem

24. maj 2007 af andersbm (Slettet)
Hej....jeg sætter 1.koordinatet for en parabel ind i
f(x) men kan ikke få 2.koordinatet ud af det:

a[(-b)/(2a))+b(-b/2a)+c=
a(b^2/4a)+b(-b/2a)+c=
ab^2/4a-b^2/2a+c=
2ab^2/8a-4ab^2/8a+c=
-(2ab^2/8a)+c=
-(2ab^2/4a)+c/2a=
-(2ab^2/8a)+4ac/8a=
-(2ab^2+4ac)/8a=
(b^2+4ac)/4a

Kan i se nogle fejl?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af holretz (Slettet)

Hvad er det du regner på ?

Svar #2
24. maj 2007 af andersbm (Slettet)

2.koordinatet til toppunktet for en parabel...
regner på f(-b/2a)=....

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

(2a)² = 4a²

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

a[(-b)/(2a)]² + b(-b/2a) + c =
a(b²/4a²) - b²/2a + c = (forkort med a i første led))
b²/4a - b²/2a + c =
osv

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2007 af mathon


a[(-b)/(2a)]^2+b(-b/2a)+c=

a[b^2/(4a^2)]-b^2/(2a)+c=

b^2/(4a)-b^2/(2a)+c=

b^2/(4a)-2b^2/(4a)+c=

-b^2/(4a)+c

-b^2/(4a)+4ac/(4a)=

(-b^2+4ac)/(4a)=

-(b^2-4ac)/(4a)=

-d/(4a)


Svar #7
24. maj 2007 af andersbm (Slettet)

jeg prøver lige at fortsætte for synes ikke jeg kan få det rigtige fortegn..

forlænger alle led til 8a
2ab^2/8a-4ab^2/8a+8ac/8a
og får
(-2ab^2+8ac/8a)
Nu forkorter jeg med -2a:
(-b^2+4ac)/-4a
Det kan omskrives til:
(b^2-4ac/-4a)
Hvilket bliver til:
d/-4a
det er vel det samme som:
-(d/4a)....eller -d/4a om man vil det

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Citat fra #7:

forlænger alle led til 8a
2ab^2/8a-4ab^2/8a+8ac/8a
og får
(-2ab^2+8ac/8a) -----------Du skifter fortegn?
Nu forkorter jeg med -2a:
(-b^2+4ac)/-4a ------------Her glemmer du at skifte fortegn


De to fortegnsfejl gør at du får det rigtige resultat.

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Se bort fra første rettelse i #8

Svar #10
24. maj 2007 af andersbm (Slettet)

det passer nu...super fedt..jeg havde lavet en fortegnsfejl

Skriv et svar til: Regneproblem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.