Dansk

Mundtlig eksamen

24. maj 2007 af Mageed007 (Slettet)
Hej alle sammen..

Jeg skal op til dansk mundtlig eksamen i folkeskolen, den 6/6. Jeg vil bare høre om, der er nogle, der kan fortælle hvordan man kan øve sig..
Hvad gør i når i skal til dansk mundtlig eksamen ? Og hvordan kan i nå at læse en novelle på 6 sider eller mere, og forstå den? Fordeler i tiden ?

Håber jeg kan få nogle gode ideer fra jer.=)
Bare kom med foreslage ^^



Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af Camm87 (Slettet)

Hey!

En god idé vil være at have et analyseark på forhånd, så du har noget at gå ud fra! Og hvis du samtidig med at du læser teksten understreger de vigtige ting, kan det være nemmere at overskue, når du skal gang med selve analysen!

Det med at fordele tiden på forhånd er ikke nødvendigvis en god ide, for der er jo forskel på teksternes længder, men jeg vil sige at det ikke er så oplagt at bruge meget til på referat i forberedelsen!

Håber det kunne hjælpe lidt!

Svar #2
24. maj 2007 af Mageed007 (Slettet)

Mange tak Camm87,
Vil det så sige at man ikke skal bruge lang tid til at lave referat, men tværtimod gå ud efter analysearket punkter.. Men tror du man kan nå at læse hele fx novellen på 40min og lave analyse. Er det en god ide at skimme det ? Og eventuelt understrege de vigtige ting..

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2007 af fwins (Slettet)

Jamen, jeg var også oppe i dansk i folkeskolen, og det gik godt - fik 10. Så hør her. Lad vær med at stresse i lokalet. Læs teksten, skriv ned i teksten, hvis der er noget du skal hive frem senere. Understreg og prøv at se teksten som helhed inde i hovedet på dig. Det er vigtigt du kan perspektivere til et eller andet nutidigt problem til sidst. Det gjorde lærer og censor for mig og det havde jeg slet ikke tænkt på. Men selvfølgelig ført analyse og fortolkning.

Svar #4
24. maj 2007 af Mageed007 (Slettet)

Mange tak det skal nok hjælpe =)

Skriv et svar til: Mundtlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.