Matematik

centrum og radius

24. maj 2007 af omallycat (Slettet)
Er der nogen som vil prøve at regne centrum og radius ud for ligningen: x^2+2x+y^2-8y=8 ?

Vi er helt med på metoden med at omskrive denne ligning til cirklensligning osv men vi får den forkerte radius :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2007 af uksomi (Slettet)

(x+1)^2+(y-4)^2=8+1+16=25
heraf ses at centrum bliver (-1,4) og radius 25^(1/2)=5

Svar #2
24. maj 2007 af omallycat (Slettet)

men skal man ikke også ligge 1 og 16 til på den anden side af lighedstegnet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2007 af uksomi (Slettet)

De behøver du ikke, da du har opløst den i parentes

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2007 af mathon


...er jo gjort i #1

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2007 af uksomi (Slettet)

hm

Svar #6
24. maj 2007 af omallycat (Slettet)

okay tusind tak

Svar #7
24. maj 2007 af omallycat (Slettet)

hvad betyder hm ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2007 af mathon

x^2+2x = (x+1)^2-1

y^2-8y = (y-4)^2-16,

hvoraf

(x+1)^2-1+(y-4)^2-16 = 8,
hvoraf

(x+1)^2+(y-4)^2 = 8+1+16,

som er uksomi's i #1


Svar #9
24. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ahh okay er med nu - tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.