Matematik

Sandsynlighedsregning

25. maj 2007 af Ida Marie (Slettet)
Jeg prøver at løse følgende opgave:

Ved kast med en terning kan fås 3 forskellige udfald. Der er 50% sandsynlighed for at den viser 30, 1/3 sandsynlighed for at den viser 10 og sandsynligheden for at den viser -5 er 1/6.

Bergen sandsynligheden for at det samlede pointtal i 3 kast er lig med 55.



Pointtallet 55 fås kun hvis der slås 30, 30, -5 (i tilfældig rækkefølge) Løses denne opgave ved at sig 0,5*0,5*(1/6)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

0.5·0,5·1/6 + 0,5·1/6·0,5 + 1/6·0,5·0,5 =
3·0,5²·1/6

Svar #2
25. maj 2007 af Ida Marie (Slettet)

Så jeg skal tage højde for at de tre tal komme i tre forskellige rækkefølger?

Jeg bruger ikke bare formlen for to uafhængige hændelser A og B:

P(A fælles B) = P(A) * P(B)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2007 af holretz (Slettet)

Hvis du er i tvivl, så opregn mulighederne:

30,30,-5

30,-5,30

-5,30,30

Sandsynligheden for at slå summen 55 er så summen af sandsynligheden for hver af de ovennævnte muligheder.
Det er på den måde der er argumenteret i #2...


Svar #4
25. maj 2007 af Ida Marie (Slettet)

Hvad med denne løsning?
binom(3,½,2) * binom(3,6^-1), 1) = 0,13

Sandsynligheden for 2 gange 30 og 1 gang -5?

Det er tæt på de 0,125 I siger.

Svar #5
25. maj 2007 af Ida Marie (Slettet)

De er vel ikke uafhængige?
Så kan formlen med at gange sammen for at får den fælles sandsynglighed, vel ikke bruges?

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.