Matematik

Hovedregning

18. april 2004 af Tobbe (Slettet)
Jeg har problemer med lidt hovedregning:
(1g)

1)Gør rede for at:

(kvadratrodstegn)x+1-(kvadratrodstegn)x=1/(kvadratrodstegn)x+1+(kvadratrodstegn)

Gør rede for at:
x^3-x^2-1/x-1=x^2-(1/x-1)

2)I et koordinatsystem er en cirkel bestemt ved ligningen:
x^2-6x+y^2+8y=0

Jeg har fået cirklens ligning til:
(x-3)^2+(y+4)^2=25 dvs. r=5 og centrum=(3,-4)

Bestem en ligning for den tangent til cirklen, der går gennem koordinatsystemets begyndelsespunkt.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

Dit første spg giver ikke rigtig mening... brug evt notationen kvdr(x+1) til at skrive det op... det er svært at se hvad der er indenfor og udenfor dine kvadratrødder...




Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

den anden ting du skal gøre rede for må du også gerne skrive igen og gerne med lidt flere paranteser så jeg kan se hvad der er under hvilke brøkstreger..

ang. 2) har du lært implicit differentiation...? ...cirklens ligning er by the way korrekt *s*

Svar #3
18. april 2004 af Tobbe (Slettet)

1)
kvdr(x+1)-kvdr(x)=1/(kvdr(x+1)+kvdr(x))

x^3-x^2-1)/(x-1)=x^2-(1/x-1)

Her har I de 2, forhåbentlig lidt ordentligere skrevet op.
Har fundet ud af det med cirklen!

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

1) Gang igennem med (kvrod(x+1)+kvrod(x)). Så får du (kvrod(x+1)-kvrod(x))*(kvrod(x+1)-kvrod(x))=1 <=>

(kvrod(x+1))^2-(kvrod(x))^2=1 <=> x+1-x=1 <=> 0x=0.

2) I 2'eren er det samme opskrift. Start med at gange igennem med (x-1).

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2004 af Brian (Slettet)

Mads^^ mener i virkeligheden:

"1) Gang igennem med (kvrod(x+1)+kvrod(x)). Så får du (kvrod(x+1)-kvrod(x))*(kvrod(x+1)+kvrod(x))=1 <=>

(kvrod(x+1))^2-(kvrod(x))^2=1 <=> x+1-x=1 <=> 0x=0." ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Så lad gå... :P

Skriv et svar til: Hovedregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.