Matematik
sansynlighedsregning
25. maj 2007 af
gym elev3 (Slettet)
Et eksperiment består i at kaste en symmetrisk terning 20 gange
Med A og B betegnes hændelserne
A: terningen viser en sekser mindst 3 gange
B: terningen viser en sekser højest 5 gange
Bestem P(A|B)
-------------------
jeg bruger Bayes formel:
Bestem P(A|B)= [P(B|A) * 0,67] / [0,898]
men hvordan bestemmer jeg P(B|A) jeg kan vel ikke bare regne P(3)+P(4)+P(5)vel for så er det jo ikke underforudsætning af at A er hendt bare deres fælles mængde??
Med A og B betegnes hændelserne
A: terningen viser en sekser mindst 3 gange
B: terningen viser en sekser højest 5 gange
Bestem P(A|B)
-------------------
jeg bruger Bayes formel:
Bestem P(A|B)= [P(B|A) * 0,67] / [0,898]
men hvordan bestemmer jeg P(B|A) jeg kan vel ikke bare regne P(3)+P(4)+P(5)vel for så er det jo ikke underforudsætning af at A er hendt bare deres fælles mængde??
Svar #1
25. maj 2007 af peter lind
Du har misforstået den formel.
Du skal udregne sandsynlinligheden for P(A), P(B) og
P(både A og B) = P(3 <= antal seksere <= 5)
Du får så
P(A|B) = P( både A og B)/ P(B)
P(B|A) = P( både A og B)/ P(A)
Du skal udregne sandsynlinligheden for P(A), P(B) og
P(både A og B) = P(3 <= antal seksere <= 5)
Du får så
P(A|B) = P( både A og B)/ P(B)
P(B|A) = P( både A og B)/ P(A)
Svar #2
25. maj 2007 af gym elev3 (Slettet)
P( både A og B) mener du fællesmængden?
sådan så:
P(A|B) = [P(3seksere)+P(4seksere)+P(5seksere)]/ P(B)
<=> P(A|B) = 0,5695/0,898 = 0,634
det må være sådan ik'?
sådan så:
P(A|B) = [P(3seksere)+P(4seksere)+P(5seksere)]/ P(B)
<=> P(A|B) = 0,5695/0,898 = 0,634
det må være sådan ik'?
Skriv et svar til: sansynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
