Matematik

Eksamenssæt fra august-september 2003-8-5

25. maj 2007 af foreningen (Slettet)
Hey
Jeg sidder og kigger på delprøven uden hjælpemidler fra 2003, og synes at opgave f) virker lidt kryptisk.
Jeg kan desværre ikke skrive opgaven ind her, da der indgår et skema, men jeg håber der er nogen som kan forklare mig hvordna den skal løses.
Kræver åbenbart lidt mere matematisk snilde end hvad jeg har.

Svar #1
25. maj 2007 af foreningen (Slettet)

Opgaven findes her:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-5-UDEN.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2007 af peter lind

f(x) = g'(x) = h'(x)

betyder dels at g(x) og h(x) begge er en stamfunktion til f(x) og dels at g(x) - h(x) er en konstant som kan findes af tabellen

Dette skulle forhåbentligt gøre det nemt at beregne de 2 integraler.

Svar #3
25. maj 2007 af foreningen (Slettet)

tænkte mere på at de beder en om at beregne integralet af h(x)-g(x) hvilket kræver at jeg netop skal kende stamfunktionen til de to, men det synes ikke fremgår af tabellen

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2007 af peter lind

Du behøver ikke at kende stamfunktionen til begge funktioner. Du har h(x) - g(x) = c, hvor c er en konstant, som du kan aflæse af tabellen. Du skal altså blot integrere denne konstante funktion.

Svar #5
25. maj 2007 af foreningen (Slettet)

Det er ikke fordi jeg vil lyde total dum, men vil bare gerne forstå opgaven. Tænkte på om du ikke ville regne den, og skrive hele processen ned her?
Det er ikke for at snyde, da jeg laver den her opgaver rent frivilligt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2007 af peter lind

Det er vist en af den slags problemer hvor man siger nåh jah selvfølgelig, når man ser ideen. Hvis man først har fået en forkert ide kan det være svært at få den ud igen.

h(x) - g(x) = konstant = 5 ifølge tabellen.

En stamfunktion til h(x)-g(x) er så 5x

med grænserne -1 og 2 bliver det bestemte integral 5*2 - 5*(-1) = 15

Svar #7
25. maj 2007 af foreningen (Slettet)

Heh..ja ok..jeg må være træt, men tak skal du have:-D

Skriv et svar til: Eksamenssæt fra august-september 2003-8-5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.