Matematik
Implicit diff.
26. maj 2007 af
Atomalf333 (Slettet)
Hej folkens..
Jeg har en opgave der skal differienteres..
Den lyder som y^3=x^3+(x+1)*y
Jeg ved at jeg skal bruge implicit metoder men går lidt fast.. ved (x+1)*y ved ik hva jeg skal stille om med den..
Ville skrive d således.. 0=dx^3/dx-dy^3/dy * dy/dy +d(x+1)/dx* dy/dy*dy/dx???
Jeg har en opgave der skal differienteres..
Den lyder som y^3=x^3+(x+1)*y
Jeg ved at jeg skal bruge implicit metoder men går lidt fast.. ved (x+1)*y ved ik hva jeg skal stille om med den..
Ville skrive d således.. 0=dx^3/dx-dy^3/dy * dy/dy +d(x+1)/dx* dy/dy*dy/dx???
Svar #1
26. maj 2007 af Madsst (Slettet)
Du skal starte med at antage enten at y(x) eller at
x(y). Antages eksempelvis y(x) fås:
3y(x)^2*y'(x) = 3x^2 + y(x) + (x+1)*y'(x)
x(y). Antages eksempelvis y(x) fås:
3y(x)^2*y'(x) = 3x^2 + y(x) + (x+1)*y'(x)
Svar #2
26. maj 2007 af Atomalf333 (Slettet)
så der sker altså intet med (x+1),,hvis du bare kunne uddybbe d omkring (x+1) så ville jeg være lykkelig har fattet d andet..
Svar #3
26. maj 2007 af Madsst (Slettet)
(x+1)*y er jo et produkt og du skal derfor bruge produktreglen:
((x+1)*y)' = (x+1)' * y + (x+1) * y' = y + (x+1)*y'
((x+1)*y)' = (x+1)' * y + (x+1) * y' = y + (x+1)*y'
Skriv et svar til: Implicit diff.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
