Matematik

Normalvektor og retningsvektor

26. maj 2007 af Nancelot (Slettet)
Jeg har et spørgsmål til nogle af de opgaver der er i sættene uden hjælpemidler. Her bliver bl.a. spurgt hvordan man finder en retningsvektor for en linie, når man ved at den står vinkelret på en plan med normalvektoren (2,6,-3). Nogen der kan hjælpe mig med, hvordan man beregner den retningsvektoren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Normalvektoren er jo retningsvektor for linjen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2007 af Madsst (Slettet)

En normalvektor er netop en retningsvektor for linien der står vinkelret på planet, så det er lidt et snyde spm. Vektoren du eftersøger er altså normalvektoren.

Svar #3
27. maj 2007 af Nancelot (Slettet)

Altså er retningsvektoren for linien bare normalvektoren for planen?!

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2010 af anoirr (Slettet)

Det er ikke helt korrekt. Faktisk sidder normalvektoren retvinklet på retningsvektoren man skal blot bruge formlen 

retningsvektor [a,b] = normalvektor når [b,-a]

det man gør er man hatter den ^^

eks. r=[3,-4] --> normalvektor er n=[4,3]


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2010 af anoirr (Slettet)

Sorry mig der er forkert det er kun i plan og ikke i rum


Skriv et svar til: Normalvektor og retningsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.